MenuMatic

jtemplate.ru - free extensions for joomla
contrast1.jpgcontrast2.jpgcontrast3.jpgcontrast4.jpg

Home

Më datë 2 Qershor, kishat ungjillore në Lushnje së bashku me Radio 7 organizuan një koncert recital me këngëtarin italian Nico Battaglia. Në kinoteatrin " Vaçe Zela" të mbushur me vëllezer dhe motra nga kisha të ndryshme, u kënduan këngë të kompozuara vetë nga ky kantautor.

Ai ka një zemër për Shqipërinë dhe popullin tonë. Këtë vit, ai zhvilloi një turne në qytete të ndryshme të vendit tonë. 
Dëshira e tij është të shohi Jezusin të ngrihet lart mbi këtë vend dhe njerëz të kthehen në një miqësi reale me Zotin. Krijesa e Zotit duhet të gjejë qëllimin e ekzistencës së tij. Pa këtë qëllim , asnjë arsye tjetër nuk mund të përmbushi njeriun në qënien e tij. 
Nico këndoi edhe një këngë shqip për të sjellë një surprizë të këndshme për të gjithë ne. 
Thjeshtësia dhe përulja e tij e bekoi trupin e Krishtit në Lushnje !

On 2nd of June, evangelical churches in Lushnje, together with Radio 7 has organised a concert with italian well known singer Nico Battaglia. In the culture hall " Vace Zela" fillled with brothers and sisters from different churches, different songs were performed by this singer. 
He has a heart for Albania and our nation. This year, he performed a tour in different cities 
His desire is to see Jesus be lifted up in this nation, and people returned in the real fellowship with God. The creature of God, has a need to find the purpose of his existence. Without this purpose, there is no other reason, that can fulfill his life. 
Niko sang evn in albanian, as a surprise for all of us. His simplicity and humbleness has blessed the body of Christ in LushnjeMe rastin e Pashkes, kisha " Fjala e Jetes" ne bashkepunim me grupin 
'Ekklesia" nga USA organizuan nje takim ungjillizues ne sheshin perpara 
Muzeut. Ne kete takim pervec muzikes se krishtere, u performuan edhe kercim 
hip-hop dhe numra shpejtesie nga nje prestigjator - kampion bote.
Ne kete eveniment kishte rreth 500 pjesmarres. Mesazhi i Pashkes u prezantua 
permes grupit 'Eklessia" dhe u plotesuan rreth 50 karte komente qe duan te 
dime me shume per Krishtin dhe qe pranuan Jezusin.
David Vanvakter permes shume numrave shpejtesi fitoi zemrat e te rinjve dhe 
madje edhe te rriturve. Por ai shpjegoi, se arsyeja pse kishte ardhur ne 
Shqiperi ishte per te treguar per Jezusin.
Jezusi nuk erdhi vetem te vdiste ne kryq per te hapur nje tjeter fe. Por 
sakrifica e tij sublime , solli pajtimin e races njerezore me Perendine. 
Njeriu i larguar nga Zoti , ne rrugen e tij te mekatit dhe egoizmit ka 
sjelle shkaterrimin e gjithckaje ne kete bote.
Prandaj kjo gje solli Jezusin te vdiste ne kryq per mekatet tona. Ai na 
pajtoi permes vepres se Tij ne Kryq.
Kryqi eshte vendi i dashurise dhe meshires se Perendise.

 


Me date 21 Mars , Kishat Ungjillore te Lushnjes organizuan nje mbremje adhurimi per te rinjte. Rreth 120 te rinj adhuruan Jezusin ne fryme dhe ne te vertete. Nje grup instrumentistesh dhe adhuruesish erdhen nga Tirana per te performuar. Kjo ngjarje u ndihmua nga Organizata “ Youth for Christ” Albania. Ne program pati deshmi dhe prezantim te nje pjese nga Bibla. Pastor Erioni ndau mesazhin “ Sherimi i plageve te hapura”. Secili ne jeten e tij ka plage te shkatuara nga deshtime, paragjykime, padrejtesi nga miqte, familja dhe te aferm. Sigurisht qe per cdo besimtare duhet te merret me keto plage.

4 hapa mund te ndihmojne ty te sherohesh nga keto plage: 

• Fal Ofenduesin
• Fokusohu te Perendia
• Perballu me te ardhmen
• Gjej nje shoqeri te mire 

Ne kemi nevoje te falim qe Zoti te fal mekatet tona. Ne kemi nevoje te falim 
sepse Zoti te ka falur , sepse ti ke nevoje per falje ne te ardhmen. Falja 
eshte nje fare qe ti mbjell ne jeten tende.
Falja e mbush jeten tone me bekimet e Perendise. Fjala e tij thote:
Dhe Perëndia i shpresës le t`ju mbushë me çfarëdo gëzimi dhe paqe me 
anë të besimit, që të keni mbushulli në shpresë, me anë të fuqisë 
së Frymës së Shenjtë Rom 15;13 

Pas ketij mesazhi, pastoret e te rinjve u luten per te gjithe qe dolen 
perpara dhe Fryma e Perendise preku zemrat e te rinjve. Jetet e tyre u 
ndryshuan ndersa brenda tyre trishtimi u zevendesua me gezim dhe shprese.

Ja cfare Orgest Hysenaj shprehu pak pasi kjo ngjarje u zhvillua:
“Lushnje Youth Revolution, ishte bekimi i te mbledhurit sebashku ne 
shtepine e Perendise, eshte ngjarja ku bashke me te rinjte e kishave ne 
qytetin e Lushnjes perjetuam fuqine e Perendise. Kerkuam Perendine, 
Lavderuam Jezusin, morem nga Fjala e gjalle, pime nga Uji i jetes.
Mirenjohje te veçante per pastore dhe drejtuesit e te rinjeve me te cilet e 
bashkorganizuam kete ngjarje ne qytetin e Lushnjes. Lutja ime eshte qe çdo 
i ri ne Lushnje ne qytet e ne fshatra te njohe personalisht te vetmin 
Shpetimtar e Zot , Jezus Krishtin. “ 

 

 

 

 

Design by: Ardit Prekaj