No comments yet

Asnjëherë mos komprometoni karakterin dhe bindjet tuaja — Meditim ditor

“Blini të vërtetën dhe mos e shisni.” Pr 23:23   Në fillim të viteve 1970, qeveria irakene arrestoi një grup studentësh amerikanë me akuza të spiunazhit. Për të arritur pranimet e fajit, ata i torturuan. Ata u thanë që nëse rrëfenin se ishin spiunë, ata do të shkonin . Me fjalë të tjera: “Kompromis me të vërtetën – pranoni një gënjeshtër.” Një nga një, pasi presionet dhe dhimbja u rritën, të gjithë rrëfeheshin për krime që nuk kishin kryer – përveç një studenti. Torturat u intensifikuan dhe vetmia e izolimit u bë e padurueshme, dhe ai iu afrua thyerjes. Por ai rezistoi. Më në fund ata njoftuan se kishin mbaruar me çështjen e tij dhe se ai thjesht mund të rrëfente ose të vdiste. Një rrëfim u shtri para tij, ndërsa ata ngritën një pistoletë në kokën e tij, gjuanin çekiçin dhe filluan numërimin. Ai kishte dëgjuar ekzekutime nga qelia e tij dhe e dinte se për çfarë ishin të aftë kapësit e tij. “Nënshkruaje emrin tënd,” iu tha ai, “dhe ti do të jetosh”, por ai nuk pranoi. Ai mbylli sytë, i pergjumur dhe i përgatitur të vdiste. Ata tërhoqën këmbëzën. Kur dëgjoi klikimin, ai mendoi se kishte vdekur. Megjithatë, arma nuk ishte ngarkuar. Studenti përfundimisht u la i lirë, por ai zbuloi më pas se çdo i burgosur tjetër që kishte rrëfyer ishte varur në sheshin publik. Ai ishte i vetmi i mbijetuar. Atë ditë ai mësoi një mësim të vlefshëm për të përballur kohë të vështira: Kompromisi paraqet një rrezik shumë më të madh sesa kurajon. Pra, fjala e trefishtë për ju sot është: (1) Gjithmonë është e drejtë të bëni siç duhet. (2) Asnjëherë nuk është e gabuar të bësh siç duhet. (3) Asnjëherë nuk është e drejtë të gabosh.

Comments are closed.