Kur Zot te perdor ty — Erion Sylari

Kur isha fëmijë, flisja si fëmijë, mendoja si fëmijë, arsyetoja si fëmijë; kur u bëra burrë, i flaka gjërat fëminore. 1 Kor 13:11

Në fakt një është Perëndia, dhe një i vetëm është ndërmjetësi midis Perëndisë dhe njerëzve: Krishti Jezus njeri, i cili e dha veten si çmim për të gjithë, për dëshmim në kohën e caktuar, për të cilin unë u vura predikues dhe apostull  1 Tim 2:5

PRINCIPI 1

GJEJ MISIONIN.

Zoti do perdori udhetimin tend per te permbushur qellimin e ekzistences tende.

Zoti do te ndryshoj poziten qe te plotesoj misionin.

Kur ti di misionin do te jete me e lehte per ty.

Mos u deh me pozicionin, sepse njohuria krekos.

PRINCIPI 2
NDRYSHIM PLANI!

Shume njerez largohen nga qellimi sepse manovra nuk eshte sic do ti.

Ne cdo stad te jetes ai mesoi te vleresonte, qe e pergatiti per pallatin.

Ajo qe eshte brenda teje eshte me e madhe se ajo qe eshte siper teje. Kur ti ke favorin e njeriut nuk aborton destinacionin e Zotit.

PRINCIP 3
MENAXHIMI

A mund ta mbash stresin e pozicionit? Jam i lodhur nga ata qe japin mend dhe nuk e dijne se cfare do te thote.


PRINCIPI 4
Ndermjetesim

  • Kur ti je ne nje nivel me lart, ti je nuk njihesh nga te tjeret. Por kjo nuk te perjashton ty te mos njohesh ata.

PRINCIPI 5
MANIFESTIMI

Sepse dëshira e flaktë e krijesës pret me padurim shfaqjen e bijve Perëndisë  Rom 8:19