Si te rritemi ne dashuri — Erion Sylari

Dhe Zoti shtoftë dhe teproftë në dashurinë për njeri tjetrin dhe për të gjithë, ashtu si edhe ne ndaj jush,

1.Ti duhet te mendosh me dashuri

Së fundi, vëllezër, të gjitha gjërat që janë të vërteta, të gjitha gjërat që janë të ndershme, të gjitha gjërat që janë të drejta, të gjitha gjërat që janë të pastra të gjitha gjërat që janë të dashura, të gjitha gjërat që janë me famë të mirë, nëse ka ndonjë virtyt dhe nëse ka ndonjë lëvdim, këto mendoni. Fil 4:8

  1. Ti duhet te shikosh me dashuri
  • Lu 19:41 Dhe kur ai po afrohej, e pa qytetin dhe qau mbi të,
  • Mat 9:36 Duke parë turmat, kishte dhembshuri për to, sepse ishin të lodhur dhe të shpërndarë si delet pa bari.
  1. Ne degjojme me dashuri

Të drejtët bërtasin dhe Zoti i dëgjon dhe i çliron nga të gjitha  fatkeqësitë e tyre.

Ps 34:17

Duke parë turmat, kishte dhembshuri për to, sepse ishin të lodhur dhe të shpërndarë si delet pa bari.  Mat 9:36

  1. Ti duhet te flasesh me dashuri

Përgjigja e ëmbël e fashit zemërimin, por fjala therëse e nxit zemërimin.

Pro 15:1

por, duke thënë të vërtetën me dashuri, të rritemi në çdo gjë drejt atij që është kreu, Krishti. Efes 4:15

  • Fjalet e mira jane te shkurtra dhe te lehta per tu shqiptuar, por eko-ja e tyre eshte pa fund.

Nene Tereza

  1. Ne duhet te punojme ne dashuri

duke kujtuar vazhdimisht veprën tuaj të besimit, mundimin e dashurisë suaj dhe qëndrueshmërinë e shpresës në Zotin tonë Jezu Krisht përpara Perëndisë, Atit tonë,

1 Sel 1:3

Puna e Krishtit ishte nje pune dashurie.

Dashuria nuk eshte vetem financat tuaja, por te japesh kohen tende dhe shpatullen ku dikush qan.

  1. Ne ecim me dashuri

Bëhuni pra imitues të Perëndisë, si bij shumë të dashur,  edhe ecni në dashuri, sikurse edhe Krishti na deshi dhe e dha veten e tij për ne, si ofertë e flijim Perëndisë, si një parfum erëmirë. Efes 5:1,2

  • Kur ti ecen ne dashuri ti jep veten. Ti duhet ta kultivosh qe zemra jote te mos behet e forte.

 

 

Comments are closed.