No comments yet

Bëje prioritet jetën me zotin — Meditim ditor

“Zoti ishte me Jozefin, dhe ai ishte një njeri i suksesshëm.” Zn 39: 2

Pranimi në klube të caktuara shoqërore varet nga familja juaj e origjinës. Mjerisht disa punëdhënës dhe disa kisha e bëjnë atë gjithashtu. Por Zoti nuk e bën. Imagjinoni sikur të ishit Jozefi. Ju keni një baba me vëllezërit e motrat tuaj, por katër nëna të ndryshme kanë lindur gjatë rrugës. Ju keni një babi  me shpirt artistik. Ai ka qenë një jetë të tërë  dhe të gjithë e dinë atë. I gjithë komuniteti e di se ai e mashtroi xhaxhain ttuaj me pasurinë, dhe pastaj u fsheh pas fundeve të nënës së tij para se të ikte si një frikacak për të mos u vrarë. Xhaxhai juaj i madh mashtron babanë tuaj që të martohet me motrën e nënës suaj, ndoshta duke e dehur babanë tuaj gjatë festës së dasmës sa që ai nuk e dinte me cilën motër u martua. Kështu që ai përfundoi duke u martuar me atë të thjeshtin në vend të një të bukuri. Por kjo nuk e tronditi, ai vetëm u martua me të dyja! Ai  me të vërtetë donte por nuk mund të kishte fëmijë, kështu që ai flinte me dadon. Ai u kënaq aq shumë, saqë filloi të flinte me pjesën më të madhe të ndihmëseve të kuzhinës. Nuk është çudi që gjithmonë keni menduar se vëllezërit tuaj dukeshin si kuzhinierë! Por dyert e mëdha lëkunden në mentesha të vogla dhe jeta e Jozefit përshkruhet në një varg: “Zoti ishte me Jozefin, dhe ai ishte një njeri i suksesshëm”. Të suksesshëm përkundër mosfunksionimit dhe tradhtisë familjare. Të suksesshëm përkundër shpifjeve dhe trembëdhjetë vjet burgim të rremë. Dhe me Zotin në krah, ju mund të kapërceni fillimet tuaja dhe të keni sukses gjithashtu. Kjo është arsyeja pse gjëja më e rëndësishme që mund të bëni është të ndërtoni, mirëmbani dhe vendosni në përparësi marrëdhënien tuaj me Zotin.

 

Comments are closed.