No comments yet

Besoje,fjala e Zotit është e vërtetë — Meditim ditor

Zoti i foli peshkut dhe ai volli Jonan në tokë të thatë”. jona 2:10

Disa njerëz vënë në dyshim historinë e Jonas që gëlltitet nga një balenë dhe jeton për të treguar për të. Këtu janë dy arsye që duhet ta besoni: E para, sepse Jezusi e bëri. “Ashtu si Jona ishte tre ditë e tri netë në barkun e peshkut të madh, kështu Biri i Njeriut do të qëndrojë tre ditë e tri netë në zemër të tokës” (Mat 12:40 ). Por këtu është një arsye e dytë për të besuar historinë. Në 1891 pranë Ishujve Falkland, dy anije peshkimi hasën një balenë të madhe . Anija e parë qëlloi harpunët në të, ndërsa barka tjetër erdhi përreth për të bërë të njëjtën gjë nga ana tjetër. Bishti i balenës e goditi dhe e rrëzoi. Në atë varkë ishin dy burra. Njëri u mbyt, dhe tjetri nuk u gjet. Dy ditë më vonë, disa anije të tjera gjetën të njëjtën balenë  dhe e vranë. Ata e sollën balenën në breg dhe e çanë, dhe merre me mend se çfarë gjetën? Njeriu i dytë. Ai ishte pa ndjenja, por ishte akoma gjallë, dhe pas kujdesit, rifilloi jetën e tij. Dr. Tony Evans komenton: “Mrekullia nuk është që një peshk gëlltiti një burrë, sepse kjo ka ndodhur më parë. Mrekullia është se peshqit i kushtuan vëmendje Zotit “. Ju thoni: “Ç’lidhje ka ndonjë nga këto me mua?” Thjesht kjo; kur i drejtoheni Zotit për ndihmë dhe Ai ju flet, gjërat e mbinatyrshme fillojnë të ndodhin në emrin tuaj. Jezusi tha: “Çfarëdo që të kërkoni kur luteni, besoni se i merrni dhe do t’i keni” (Mk 11:24 ).

 

Comments are closed.