• Nën2020

  “Ai nuk është larg secilit prej nesh.” Vep 17:27  Bibla thotë se Zoti «nuk është larg nga secili prej nesh!» Zoti nuk ka të favorizuar. Nga masa në rrugët e qytetit te fshatarët e izoluar në lugina dhe xhungla, të gjithë njerëzit mund të shijojnë praninë e Zotit. Por shumë nuk...

 • “Zoti jep mençuri; nga goja e tij vijnë njohuri dhe mirëkuptim “. Pr 2: 6  Rritja personale përfshin katër gjëra: (1) Mjedisi. Ju duhet ta vendosni veten në një mjedis që nxit rritjen. Disa peshq rriten në përputhje me madhësinë e rrethinës së tyre. Nëse i mbani në një rezervuar...

 • “Lum ata që gjejnë mençuri, ata që fitojnë mirëkuptim.” Pr 3:13  Këtu janë tre arsye që ne nuk përjetojmë rritje personale: (1) Ne mendojmë se kjo vjen rreptësisht nga përvoja. Të besosh se rritja personale vjen vetëm nga përvoja, është si një shigjetar që gjuan me shigjeta jashtë objektivit dhe...

 • “Trupi nuk përbëhet nga një pjesë, por nga shumë”. 1Ko 12:14  Ju nuk mund të përcaktoni dhuratën tuaj shpirtërore si  mund të përcaktoni ngjyrën e syve. Fryma e Shenjtë na jep dhuratat e Tij “siç dëshiron Ai” (v. 11 ). Vini re tre gjëra: (1) Ne jemi të ndryshëm nga...

 • “Ne kemi dhurata të ndryshme, sipas hirit të dhënë secilit prej nesh.” Ro 12: 6  Mos thuaj: “Unë nuk jam i dobishëm për Zotin”, ose “Nuk jam i nevojshëm në kishë”, ose “Nuk ka asnjë mënyrë që Zoti të mund të më përdorë”. Ju jeni të talentuar nga Zoti! Ju...

 • “I njëjti Shpirt punon të gjitha këto gjëra, duke u shpërndarë secilit veç e veç, siç dëshiron Ai.” 1Ko 12:11  Bibla thotë: “Ka shumëllojshmëri dhuratash, por i njëjti Shpirt” (v. 4 ). Fjala dhurata vjen nga fjala greke “xárisma”, që fjalë për fjalë do të thotë hir. Kjo do të...

 • Tundimi — Meditim ditor

  Nëntor 18, 2020

  “Me tundimin do të bëni edhe rrugën e arratisjes, që të jeni në gjendje ta duroni atë.” 1Ko 10:13  Plani i Zotit për ta kthyer tundimin në triumf nuk është të “durojë” tundimin, por t’i “shpëtojë” tundimit. Kjo kërkon dy gjëra: (1) Mos u fut në një situatë joshëse. Shumë...

 • Tundimi — Meditim ditor

  Nëntor 17, 2020

  “Asnjë tundim nuk ju ka kapur, përveç atyre që janë të zakonshme për njeriun.” 1Ko 10:13  A ka ndonjë tundim të veçantë që vazhdimisht po ju takon dhe ju rrah në çdo hap? Zoti ka bërë një mënyrë që ju ta ktheni tundimin në triumf. Satani quhet «tunduesi» dhe ai...

 • “Zoti Perëndi do të më ndihmojë; prandaj nuk do të turpërohem; prandaj e kam vendosur fytyrën time si një strall dhe e di që nuk do të turpërohem “. Isa 50: 7 .James Corbett u pyet një herë: “Cila është gjëja më e rëndësishme që një njeri duhet të bëjë...

 • “Sepse ashtu siç mendon në zemrën e tij, kështu është.” Pr 23: 7 Ishte një rrugë e gjatë e vështirë që nxori familjen Chandler nga fushat e pambukut dhe nga varfëria në Misisipi. Të nëntë fëmijët kanë kujtime nga kabina e korrësve dhe nuk kanë asgjë për të veshur ose...