Hiqe tutje shkopin matës — Meditim ditor

“Mos lejo që dashuria dhe besnikëria e patundur të të braktisin.” Pr 3: 3    Para vaktit të Pashkës, të gjithë dishepujt harruan t’i lanin këmbët e Jezusit. Performanca e keqe! Dhe pasi Jezusi shpjegoi se si buka dhe vera simbolizonin kryqëzimin e tij të ardhshëm, ata filluan të grindeshin...

Continue reading

Disiplinoje fëmijën tënd — Meditim ditor

“Asnjë disiplinë nuk është e kënaqshme ndërsa po ndodh -ajo është e dhimbshme!” Heb 12:11 Shumë prej gjërave zhgënjyese që bëjnë fëmijët tanë, injorohen ose minimizohen më së miri sepse thjesht janë fëmijë. Por ka një qëndrim sfidues i cili nëse injorohet, mund ta çojë fëmijën tuaj në një jetë...

Continue reading

Kur drejtësia mungon — Meditim ditor

“Zoti zbaton drejtësinë  për të gjithë të shtypurit.” Ps 103: 6 Kur O.J. Simpson u gjykua për vrasjen e ish-gruas së tij Nicole Brown, juria vendosi “Jo fajtor”. Në gjykatë, nëna e Nicole qau dhe tha: “Zot, ku je?” Kjo është një pyetje që bëjmë kur jeta duket e padrejtë....

Continue reading

Fol pozitiv (2)— Meditim ditor

“Nëse mendjet tona drejtohen nga Shpirti, ne do të kemi jetë dhe paqe.” Ro 8: 6    Pesimizmi ndikon tek ju shpirtërisht, mendërisht, emocionalisht dhe fizikisht. Negativiteti lidhet drejtpërdrejt me sëmundjet e zemrës, deficitet e sistemit imunitar dhe aftësinë për të përballuar dhimbjen fizike. Klinika e famshme Mayo zhvilloi një...

Continue reading

Fol pozitiv — Meditim ditor

“Mendoni për gjëra që janë të shkëlqyera dhe të denja për t’u lavdëruar.” Fil 4: 8    Biseda pozitive me veten nuk është një koncept i ri; është një Shkrime. Pali shkruan, “Rregullo mendimet e tua për ato që janë të vërteta… të ndershme… të drejta… të pastra…të  bukura dhe të...

Continue reading

Gjej rrënjët e problemit — Meditim ditor

“Rrënjët tuaja do të rriten në dashurinë e Zotit dhe do t’ju mbajnë të fortë”. Ef 3:17 A mundën prindërit tuaj t’ju bëjnë të ndiheni të dashur? A ju braktisi partneri? Jeni abuzuar fizikisht, seksualisht, mendërisht apo emocionalisht? Këto janë përvoja të dhimbshme. Dhe njohja e burimit të tyre është...

Continue reading

Spekullim apo zbulesë — Meditim ditor

“Askush nuk e merr këtë nder për vete.” Heb 5: 4 Kur bëhet fjalë për të ditur se çfarë ju ka thirrur Zoti të bëni në jetë, ju keni dy mundësi. (1) Spekullime. Dr. Hugh Moorhead, i cili drejton departamentin e filozofisë në Universitetin Verilindor të Illinois, u shkroi dyqind...

Continue reading