No comments yet

Cfarë ka në emër? Gjithçka (2)– Meditim ditor

“Mos kini frikë dhe mos u tronditni … sepse beteja nuk është e juaja, por e Zotit”. 2Kr 20:15

Kur Izraeli u kërcënua nga ushtritë e Amalekut Zoti i dha atyre një fitore të lavdishme. Duke kuptuar që Zoti po zhvillonte betejën për ta, Moisiu ndërtoi një altar për Jehovah-Nissi: Zoti është flamuri im. Luftimi i betejave tona kurrë nuk ishte ide e Zotit. Bibla thotë, “Zoti është një zot i luftës” (Dan 15: 3). “Zoti do të luftojë për ju dhe ju do të heshtni” (Da 14:14). “Mos kini frikë dhe mos u tronditni … sepse beteja nuk është e juaja, por e Zotit”. Si qenie njerëzore ne lodhemi dhe shkurajohemi sepse vazhdojmë të përpiqemi të luftojmë në forcën tonë. Ne përfshihemi në cikle të pafrytshme pendimi, zgjidhjeje, beteje, disfate, shkurajimi dhe pendimi përsëri. I vetmi konflikt shpirtëror që është fituar me sukses, është ai që Zoti lufton për ne. Ai nuk pret që ne ta fitojmë betejën, por ta lejojmë atë ta fitojë atë në emrin tonë. “Por a nuk duhet të luftojmë edhe ne?”  pyesni ju. Po, ne do të “luftojmë luftën e mirë të besimit” (1Ti 6:12). E jona nuk është një betejë e përpjekjes rraskapitëse, është betejë e besimit. “Por a nuk duhet të luftojmë siç bëri Jakobi?” Së pari, Jakobi nuk fitoi me forcë, ai fitoi duke u bërë shumë i dobët për të vazhduar betejën. Së dyti, fitorja e tij u dorëzua para Zotit. Je lodhur nga beteja? A jeni në fund të litarit tuaj? Atëherë jeni thjesht aty ku Zoti dëshiron! Lëreni dhe besoni Jehovah-Nissi të mbizotërojë për ju, sepse “beteja nuk është e juaja, por e Zotit!” Çohuni dhe deklaroni me Palin: “Kur të jem i dobët, atëherë jam i fortë” (2Ko 12:10).

 

Comments are closed.