No comments yet

Cfarë ka në emër? Gjithçka (3)– Meditim ditor

“Qëndroni të vendosur dhe do të shihni çlirimin që Zoti do të sjellë.” Eks 14:13

Le të shohim përsëri Jehova-Nissi: Zoti është flamuri im. Nuk është e lehtë të dorëzojmë betejat tona dhe ta lëmë Zotin të luftojë për ne. Ne ndjehemi sikur po kopjojmë ose jemi të papërgjegjshëm. Mendimi popullor thotë: “Mos u ul vetëm atje, bëj diçka!” Ne jemi si njeriu që po mbytet dhe nuk mund të ndalet së kapuri për shpëtimtin e tij. Ne imagjinojmë se ata kanë nevojë për ndihmën tonë, dhe si rezultat ne përfundojmë duke e bërë punën e tyre pothuajse të pamundur. E vërteta është – ne bëhemi makthi i tyre më i keq! Por vetëm sepse Zoti lufton për ne nuk do të thotë që ne nuk jemi të përfshirë. Pjesa më e vështirë për urdhrin – “qëndroni në vend dhe shikoni çlirimin e Zotit” – a gabojmë të qëndrojmë në vend duke mos bërë asgjë, ose duke qenë të braktisur në detyrën tonë. Frika thotë, “Thjesht bëj diçka!” Besimi thotë: “Qëndro në besim. Le ta bëjë Zoti! ” Kjo ka të bëjë me aq sa të mos bësh asgjë siç mund të marrësh. Besimi është në kulmin e tij. Pra, si ndodhi që ne kemi nevojë për forca të blinduara shpirtërore nëse nuk bëjmë luftime? Pyetje e mirë! Pali tha: “Vishni armaturën e plotë të Zotit, kështu që… të mund të qëndroni kundër sulmeve të djallit” (Efes. 6:11 ). Vini re: ju vishni parzmoren e Tij – jo tuajat. Ju do të qëndroni – jo të luftoni. “Armët e luftës sonë nuk janë prej mishi” (2 Kor. 10: 4 ). Metodat njerëzore hyjnë në rrugën e Zotit; aftësitë natyrore janë të padobishme kundër forcave shpirtërore. Grupi i pilivesës në fund të pellgut mund të jetë një grub i mirë-zhvilluar, i fuqishëm. Por sapo të ngeli një pilivesë, pikat e forta të jetës së saj të papërgjegjshme nuk do ta ndihmojnë atë të bëjë një jetë të ajrit. Ndërsa dikur kemi besuar në përpjekjen tonë njerëzore, tani kemi besim vetëm te Jehova-Nissi.

 

Comments are closed.