No comments yet

Cfarë ka në emër? Gjithçka (4)– Meditim ditor

“Paqe! Mos ki frikë. Ju nuk do të vdisni. ” Gjyq 6:23

Emri Jehova-Shalom: Zoti paqja ime, u zbulua nga Gideoni kur Zoti i caktoi detyrën e udhëheqjes së Izraelit kundër Madianitëve – një pozicion që Gideoni e pa shumë më tepër se aftësitë e tij. “Si mund ta shpëtoj Izraelin? Fisi im është më i dobëti në Manas, dhe unë jam më i vogli në familjen time “(v. 15 ). Zoti u përgjigj, “Unë do të jem me ty dhe ti do të shkatërrosh të gjithë Madianitët … Paqen! Mos ki frikë. Ju nuk do të vdisni ”(vv. 16, 23 ). Një Gideon i frikësuar besoi tek Zoti para se të bëhej beteja dhe të sigurohej fitorja. Me sytë e besimit, ai parashikoi paqen e siguruar tashmë dhe ndërtoi një altar për Jehovah-Shalom: Zoti paqja jonë. Supozojmë se mund të kemi paqe të brendshme vetëm kur rrethanat tona të jashtme janë të favorshme. Le të mësojmë, si Gideon, që paqja e brendshme nuk varet nga ndryshimi i rrethanave të jashtme. Varet nga besimi se Jehovah-Shalom është me ju dhe kjo do t’ju çojë në betejë me paqen e brendshme. Jezusi tha: «Paqen po e lë me ty; paqen time [të brendshme, të bazuar në besim] Unë jua jap. Unë nuk e jap  ashtu siç të jep bota [e jashtme, rrethanore]. Mos lejoni që zemrat tuaja të shqetësohen dhe mos kini frikë “(Gjn 14:27 ). Pavarësisht se sa gati ndiheni sot, mbani mend këto fjalë: “Unë jua kam thënë këto gjëra, në mënyrë që në mua të keni paqe… merrni zemër! Unë e kam mundur botën ”(Gjn 16:33 ). Detyra juaj është të “merrni zemër” sepse Jehovah-Shalom është me ju dhe t’i besoni Krishtit “fitimtarit” për të trajtuar rrethanat për ju!

 

Comments are closed.