No comments yet

çfarë po të tërheq sot për poshtë? — Meditim Ditor

“Le ta lëmë mënjanë çdo barrë … dhe le të vrapojmë.” Heb 12: 1   Në një transmetim të fundit në radio, Dennis Rainey foli për Double Eagle II, ballona e parë me ajër të nxehtë që kaloi Oqeanin Atlantik. Burrat që pilotonin zanatin e mrekullueshëm kapën një korridor ajri që i çonte gjatë gjithë Atlantikut. Por kur ata ishin vetëm në brigjet e Irlandës, ata fluturuan në mbulesën e re të rëndë dhe akulli filloi të formohet në guaskën e jashtme të tullumbaces. Ata humbën lartësinë, duke rënë nga njëzet mijë në dhjetë mijë metra në disa orë. Ata bënë gjithçka që mundën për të shpëtuar tullumbace. Ata hodhën kamerat , racionet ushqimore dhe madje edhe një mbajtëse emergjence me të cilën kishin planifikuar të zbarkonin. Në rreth katër mijë metra ata transmetuan vendndodhjen e tyre dhe më pas hodhën radiot. Më në fund, në tre mijë metra ata depërtuan në rrezet e diellit. Akulli u shkri në çarçafë dhe tullumbacja e madhe u ngjit deri në Francë. Bibla thotë se për të vrapuar dhe për të fituar garën e jetës suaj, ju duhet të “lini mënjanë çdo peshë dhe mëkatin që aq lehtë ju përshkon.” Dhe është shumë më e lehtë të identifikoni mëkatin që duhet të largoni sesa barra që ju nevojitet për shpëtim. Pse? Sepse shpesh pesha është e ligjshme, dhe përfshin përgjegjësi, presione, detyrime, orare dhe ndërlikime. Sot duhet të ndaloni dhe të merrni një inventar të asaj që mbani. Ju duhet të ballafaqoheni me çdo gjë që ju rëndon dhe të pyesni veten: “A ma dha Zoti këtë për ta mbartur, a ma dha dikush tjetër, apo vendosa vetë që ta marr?” çfarë po të tërheq sot për poshtë? Largojeni menjëherë!

Comments are closed.