No comments yet

Cilin qen po ushqeni? — Meditim ditor

“Sepse mishi dëshiron atë që është në kundërshtim me Frymën, dhe Fryma atë që është në kundërshtim me mishin. Ata janë në konflikt me njëri-tjetrin që të mos bëni çfarë të doni.” Galatasve 5:17

A keni dëgjuar ndonjëherë për frazën: “Vëreni mishin nga uria dhe ushqeni shpirtin?” Disa nga mënyrat më të mira për të vuajtur nga uria jetën tuaj shpirtërore janë të ndaloni së ardhuri në kishë, të hiqni dorë nga lutja dhe të neglizhoni të lexoni Biblën tuaj.

Ishte një plak vendas amerikan që shpëtoi. Ai shkoi te pastori i tij dhe tha: “Që kur i dhashë zemrën time Krishtit, kam dy qen brenda meje që luftojnë dhe përpiqen të vrasin njëri-tjetrin.” Pastori më pas pyeti: “Epo, cili qen po fiton?” Dhe burri u përgjigj: “Qeni që ushqej më shumë e fiton luftën.”

Nëse e ngordhni qenin e madh të natyrës suaj mishore dhe e ushqeni natyrën e re me Fjalën e Zotit, lutjen, agjërimin dhe adhurimin, do të ecni në fitore.

Duhen 500 gradë për të bërë bronz, 1030 për të bërë argjend dhe 1400 për të bërë ar. Një i krishterë “i artë” do të përjetojë nxehtësi të lartë derisa të gjitha llumrat të ngrihen në majë. Sa më shumë të nxeheni, aq më shumë mëkat do të dalë në majë për t’u hequr. Perëndia do ta largojë atë derisa të mund të shohë reflektimin e Tij tek ju. Sa herë që hiqni një papastërti tjetër nga sipërfaqja, i afroheni më shumë të menduarit, ecjes, të folurit dhe të jetuarit si Jezusi.

Jeni të lodhur nga “qeni” juaj i mishit që fiton luftën? A e keni humbur betejën kundër epshit të mishit, epshit të syve dhe krenarisë së jetës? Keni nevojë për fitore kundër urrejtjes apo mosfaljes? A po luftoni për të kapërcyer një lëndim apo plagë? Nëse po, bej këtë lutje sot:

Zot, në emër të Jezusit, të pranoj si Jehova Rapha, Zoti që më shëron. Unë marr mendjen e Krishtit, shpirtin e Krishtit dhe zemrën e Krishtit. Ndërsa trokas, çlirimi nga mëkati, falja dhe shërimi po vjen. Zot, të lavdëroj sepse jam një fitues si Shpëtimtari im Jezus.

Comments are closed.