No comments yet

Dil nga varka jote — Meditim ditor

“Pjetri doli nga barka”. Mt 14:29   , “Atëherë Pjetri doli nga barka, shkoi mbi ujë dhe erdhi drejt Jezusit”. Sot, shtroni vetes këto tre pyetje: (1) Cila është varka ime? është gjithçka që ju jep ndjenjën tuaj më të madhe të sigurisë.është ajo për të cilën jeni tunduar të besoni kur jeta bëhet e stuhishme. Për të ditur se çfarë është varka juaj, pyesni veten: “çfarë është ajo që prodhon më shumë frikën tek unë, veçanërisht kur mendoj ta lë pas dhe të dal në besim?” (2) çfarë po më pengon të dal nga varka ime? Frikë. Frika nga njerëzit, frika nga dështimi, frika nga kritika, frika nga mungesa. Në mënyrë që të rriteni, ju duhet të shkoni në territor të ri dhe sa herë që bëni, do të përjetoni frikë. Asnjëherë nuk ikën. Por sa herë që dilni nga barka juaj, bëheni pak më të aftë ta bëni atë herën tjetër, dhe filloni të kuptoni se frika nuk ka fuqinë t’ju shkatërrojë. Prandaj, kur Jezusi ju thotë: “Ejani”, filloni të ecni, Ai nuk do t’ju lejojë të mbyteni. (3) çfarë do të humbasë duke qëndruar në varkën time? Fati juaj. Për të arritur atë që nuk e keni arritur ende, duhet të përpiqeni atë që nuk keni provuar ende. A do të ketë rreziqe? Po. Goditësit më të mëdhenj të sportit Baseball dështojnë dy herë nga  tre.  Kuptoni këtë: Nëse qëndroni në varkën tuaj, përfundimisht do të vdisni atje dhe do të përfundoni duke pyetur veten se çfarë mund të ketë qenë jeta juaj nëse do të ishit të gatshëm të dilnit nga barka juaj.

Comments are closed.