No comments yet

Disiplinoje fëmijën tënd — Meditim ditor

“Asnjë disiplinë nuk është e kënaqshme ndërsa po ndodh -ajo është e dhimbshme!” Heb 12:11

Shumë prej gjërave zhgënjyese që bëjnë fëmijët tanë, injorohen ose minimizohen më së miri sepse thjesht janë fëmijë. Por ka një qëndrim sfidues i cili nëse injorohet, mund ta çojë fëmijën tuaj në një jetë të tërë me telashe ose tragjedi. Dhe trajnimi i vullnetit të tyre nuk do të ndodhë shpejt ose do të të jetë e lehtë. Linja e vjetër, “Bir, kjo do të më lëndojë më shumë sesa do të të dëmtojë ty”, është shpesh e vërtetë. Të bësh atë që është më e lehtë për ta tani, e vendos fëmijën tënd për një jetë të tërë në mjerim. Chuck Swindoll tregon historinë e një të riu sfidues, i cili kishte nevojë për trajtim dentar. Kur u pyet që të ulej në karrigen e dentistit djali tha: “Nëse më bëni të futem në atë karrige unë do të heq të gjitha rrobat e mia dhe do të turpëroj ju dhe ndihmësin tuaj” “vendimi është vendimi juaj,” tha dentisti, “vazhdo!” I zhveshur tek të brendshmet, ai u fut në karrige. “Hiqi të gjitha, nëse këmbëngul”, tha dentisti. Pas trajtimit të tij, djali, dukej shumë më shumë dele se sa sfidues,  ai kërkoi rrobat e tij. “ Jo! Do t’i kthej nënën tënde nesër ” ja ktheu dentisti. Nëna e kapi qëllimin e dentistit dhe me silet e çoi djalin e saj të skuqur nga zyra, poshtë ashensorit publik dhe përtej parkingut në makinë. Ditën tjetër nëna thirri dentistin dhe e falënderoi për mençurinë dhe guximin e tij. “Për herë të parë në vite, kemi pasur njëzet e katër orë pa grindje  sfiduese!” Bibla thotë: “Asnjë disiplinë nuk është e këndshme ndërsa po ndodh – është e dhimbshme! Por më pas do të ketë një të korrur paqësore të jetesës së drejtë për ata që janë stërvitur në këtë mënyrë. ”

 

Comments are closed.