No comments yet

Dora e Zotit — Meditim ditor

“Unë u jap atyre jetën e përjetshme dhe ata nuk do të humbasin kurrë, as askush nuk do t’i rrëmbejë nga dora ime.” Gjoni 10:28

Është e pabesueshme të kuptojmë se një dorë në Parajsë na ka tërhequr gjithmonë drejt Qiellit. Nëse je i krishterë sot, me shumë mundësi mund të reflektosh se si dora e Perëndisë të ka sjellë këtu ku je sot.

Ju mund të shihni dorën e Perëndisë në krijim ndërsa Ai krijoi tokën me shpëtimin për njerëzimin në mendje. Ju mund të shihni dorën e Tij të fuqishme në veprim kur nxori 2.5 milionë izraelitë nga skllavëria egjiptiane. Dora e tij i ushqente 26.500 tonë ushqim çdo ditë, bëri që uji të dilte nga shkëmbinjtë dhe bëri që rrobat e tyre të mos konsumoheshin për 40 vjet. Ai do të sillte një Mesia nga ata njerëz të quajtur Jezus.

Më pas, shumë vite më vonë, ju mund të shihni dorën e Perëndisë në dorën e Jezusit teksa shtrihej poshtë, grumbulloi baltë dhe e vendosi në sytë e një të verbri për të shëruar shikimin e tij. Ju mund ta shihni dorën e Zotit teksa shkruante një letër dashurie në rërë kur ata hodhën gruan e kapur në tradhti bashkëshortore te këmbët e Jezusit.

Ju mund ta shihni dorën e Perëndisë mbi të gjitha teksa u përkul rreth një thumbi në Kalvar pasi ata gozhduan Jezusin në një pemë. Dhe kur Jezusi tha: “U krye!” nuk ishte si një viktimë që rënkonte në disfatë. Ishte britma e një fituesi. Ai bëri pikërisht atë që kishte vendosur të bënte. Dhe kur Ai tha atë frazë, Ai po deklaronte se fuqia e mëkatit ishte mposhtur.

Charles Wesley tha një herë: “Përpara fronit, avokati im qëndron. Emri im është shkruar në dorën e Tij.” Libri i Isaisë thotë se emri yt është shkruar në dorën e Perëndisë. Ai kishte një plan për t’ju futur në Parajsë që në fillim. Sa e madhe është dashuria e Tij për ne!

Comments are closed.