No comments yet

Duke kërkuar për gomerë dhe gjen fatin tënd (2)— Meditim ditor

“Kështu ata e përbuzën.” 1Sa 10:27

Kur Zoti ju thërret në një fat të veçantë, jo të gjithë do të jenë të lumtur për këtë. «Disa … thanë:‘ Si mund të na shpëtojë ky njeri [Saul]? », Pra, ata e përçmuan dhe nuk i sollën dhurata. Por ai mbajti paqen e tij ”.Mbaj mend reagimin e Saulit ndaj kritikëve të tij: “Ai mbajti paqen e tij”. Nënvizim: Nuk është përgjegjësia juaj të bindni të tjerët për thirrjen tuaj; është përgjegjësia e tyre ta dallojnë atë. Bibla thotë, “Dhurata e një njeriu bën vend për të” (Pr 18:16 ). janë dhuratat tuaja – dhe rezultatet që ato prodhojnë – që vërtetojnë thirrjen tuaj. “Samueli i tha Saulit …‘ qëndro këtu për ca kohë, që të mund t’ju njoftoj fjalën e Perëndisë “” (1Sa 9:27 ). Kur e dini që keni dëgjuar nga Zoti, kritika e të tjerëve do t’ju ndikojë më pak. Prania e tij ju siguron, fjalët e Tij drejtojnë hapat tuaj dhe paqja e Tij zgjidh stuhinë brenda jush. Pasi të dëgjoni zërin e Zotit, fjalët lajkatare të të tjerëve nuk mund t’ju largojnë, sepse të dy këmbët tuaja janë në tokë dhe udhëzimet tuaja janë të qarta. Ju nuk do të kërkoni lavdërimin e të tjerëve, sepse besimi i Tij në ju kënaq plotësisht. Pasi të dëgjoni zërin e Zotit, qëndrimi juaj ndryshon menjëherë; nuk do të përballeni me të ardhmen me zemërim, mundim ose frikë. Zoti ka folur, fjalët e tij kanë zgjidhur çdo çështje, dhe koha do ta dëshmojë Atë të saktë. Dhe këtu është një Shkrim i rëndësishëm për tu mbajtur në mend: “Mos i përçmoni këto fillime të vogla, sepse Zoti gëzohet që të fillojë punën” (Zek 4:10 ). Në vend që ta krahasoni veten me të tjerët dhe ta zbrisni veten, festoni çdo hap të vogël të besimit që merrni në rrugën e fatit tuaj të dhënë nga Zoti.

 

Comments are closed.