No comments yet

Dukesh i pashëndetshëm nëse fokusi është tek vetja(2) — Meditim ditor

“Lum ata shërbëtorë që zotëria, kur të vijë, do t’i gjejë zgjuar”. Lk 12:37

Kur merreni me fokusin te vetja, mund të pyesni: “Po me ato Shkrime që na thonë konkretisht të ‘rrimë zgjuar’? A nuk kanë të bëjnë të gjithë me vëmendjen ndaj vetes? ” Kjo është një pyetje e mirë, kështu që le të hedhim një vështrim në disa nga ato pasazhe të “shikimit” në Shkrimet e Shenjta. Tek Marku 13: 34-37  lexojmë: «Një burrë që shkonte në një vend të largët… u largua nga shtëpia e tij dhe u dha autorizim shërbëtorëve të tij dhe secilit punën e tij, dhe urdhëroi portierin të rrinte zgjuar. Rrini zgjuar, pra, sepse nuk e dini kur do të vijë i zoti i shtëpisë – në mbrëmje, në mesnatë, në këndimin e gjelit ose në mëngjes – që mos të vijë papritmas dhe t’ju gjejë duke fjetur. Dhe atë që unë ju them juve, u them të gjithëve: Shikoni! ” Ajo që Jezusi po mësonte këtu është krejt e kundërta e fokusimit te vetja. Portieri nuk ishte për të parë veten, por për të parë zotin e tij që kthehej. Jezusi pret që ne ta harrojmë veten, të punojmë me ndërgjegje për mbretërinë e Tij dhe të jemi vëzhgues dhe të përgatitur për kthimin e Tij. Ai tha: “Lum ata shërbëtorë të cilët zotëria, kur të vijë, do t’i gjejë zgjuar. Me siguri, unë po të them se ai do të lidhet vetë… i ul ata për të ngrënë dhe do të vijnë për t’i shërbyer atyre. ” Larg nga një introspeksion obsesiv që të lë të rraskapitur, të shkurajuar dhe të zhgënjyer me veten tënde, Jezusi dëshiron që ju të jeni të ngazëllyer dhe të përfshirë në punën e Tij këtu në tokë, për të qënë gati për ardhjen e Zotit dhe Mbretit tuaj. “Shikoni tek unë, [jo tek vetja juaj!] Dhe shpëtohuni… sepse unë jam Perëndia dhe nuk ka asnjë tjetër” (Isa 45:22 ). Prandaj përqendrohuni më shumë te Zoti – dhe më pak te vetja juaj.

Comments are closed.