No comments yet

E di bashkëshortja që e do? (2)— Meditim ditor

“Ai … do t’i sjellë lumturi gruas së tij.” LP 24: 5  Bibla thotë, “Burra, doni gratë tuaja, ashtu si Krishti gjithashtu e donte kishën dhe e dha veten për të” (Efes 5:25 ). Dhe duke qenë se dishepujt ishin themeluesit e kishës fillestare, le të shohim përsëri se si i trajtoi Jezusi. Ai kaloi kohë me ta, duke folur dhe dëgjuar. Ligji i Testamentit të Vjetër kërkonte: “Kur një burrë ka marrë një grua të re, ai nuk do të dalë në luftë ose do të akuzohet për ndonjë vepër; ai do të jetë i lirë në shtëpi një vit dhe do t’i sjellë lumturi gruas së tij “(LP 24: 5). Imagjinoni, një vit të tërë duke mos bërë asgjë përveç dashurisë dhe njohjes së njëri-tjetrit! Pse e planifikoi Zoti në atë mënyrë? Sepse asnjë betejë  dhe asnjë biznes  nuk është më e rëndësishme sesa të krijosh një marrëdhënie të qëndrueshme me bashkëshortin tënd .Një shkak kryesor i divorcit sot është midis çifteve që nuk e lënë mënjanë kohën në fund të ditës së punës për t’u ulur së bashku, të lirë nga TV dhe telefoni, dhe të ndajnë mendimet dhe ndjenjat e tyre. A e dini se çfarë nuk plaket kurrë? Kujdesi, komunikimi, sigurimi i bashkëshortit tuaj  për të gjitha vendet ku mund të ishit tani me të. Shumë herë gruaja juaj do të ndajë probleme me ju, por nuk është sepse ajo dëshiron që ju t’i “rregulloni” ato. E thënë ndryshe, disa nga problemet që ajo diskutoi me ju muaj më parë mbeten të papërfunduara, dhe ajo është në rregull me këtë! Ajo që ajo po kërkon është empatia, mirëkuptimi dhe mbështetja. Kur i dëgjoni me vëmendje shqetësimet e saj, ajo ndjehet e dashur dhe e vlerësuar, dhe nëntë herë nga dhjetë, problemi zbehet në errësirë. është një kthim i madh për një investim të vogël!

Comments are closed.