No comments yet

E di bashkëshortja që e do? (3)— Meditim ditor

“Gëzohu me gruan e rinisë suaj.” Pr 5:18    Bibla thotë, “Burra, doni gratë tuaja, ashtu si Krishti … e donte kishën” (Ef. 5:25 N), kështu që le të hedhim një vështrim tjetër se si Krishti i donte themeluesit e kishës, dymbëdhjetë dishepujt e Tij. Ai njohu dhuratat e tyre. Ai u gëzua në sukseset e tyre. Ai i mbështeti dhe i inkurajoi ata të rriten në potencialin e tyre të plotë. A jeni i gatshëm ta bëni atë? Kur me të vërtetë e doni dikë, nuk do të përpiqeni t’i mbani ata ose të përpiqeni t’i kontrolloni ata për shkak të pasigurive tuaja. Do të njihni dhuratat e tyre, do t’i ndihmoni ata të bëhen gjithçka që Zoti i quajti ata, t’i çlironi të festojnë sukseset e tyre. Dhe lejo që drita e tyre të shkëlqejë më e ndritshme se e juaja, që të bëhet nxitësi i tyre më i madh. Nëse kjo nuk është modeluar në familjen tuaj , shanset janë, ju do të duhet të punoni në të. Dhe nëse keni pasur një partner jobesnik në një marrëdhënie të mëparshme, mund t’ju duhet të kërkoni nga Zoti që të shërojë zemrën tuaj dhe t’ju japë një nivel të ri besimi. Ndërtimi e kësaj lloj marrëdhënie kërkon një nivel përulësie dhe ndershmërie që ndoshta nuk jeni mësuar. Mund të kërkojë tejkalimin e egos suaj mashkullore, duke pranuar frikën tuaj dhe duke i thënë gruas tuaj: “Unë të dua dhe dua me të vërtetë t’ju besoj. A do të më ndihmosh? . E vërteta është, ndonjëherë ju duhet të luftoni për martesën tuaj – por ia vlen, sepse në fund të fundit, ju të dy fitoni!

Comments are closed.