No comments yet

A është e qëndrueshme dashuria jote? — Meditim ditor

“Dashuria vjen nga Zoti. Të gjithë ata që duan kanë lindur nga Perëndia dhe e njohin Perëndinë. ” 1 Gjonit 4: 7

Kur i shikojmë të famshmit të kalojnë nëpër martesa të shumta dhe hidhen nga njëra lidhje në tjetrën, na kujton se mund të kesh karizëm pa karakter, talent pa besueshmëri dhe aftësi pa qëndruar në pushtet. Një karikaturë në një revistë tregoi një çift që qëndronte para një shërbyesi gjatë ceremonisë së tyre të martesës. Shërbenjësi, duke parë nusen, tha: “Përgjigja e saktë është,” Unë e bëj “, jo,” Vlen të provosh. “” Dashuria – në martesë dhe në çdo marrëdhënie tjetër – kërkon vetëmohim dhe përkushtim nga ana jonë. Dhe në kundërshtim me mendimin popullor, nuk i vjen lehtë ose natyrshëm asnjërit prej nesh. Dashuria është e përqendruar te të tjerët dhe vetëmohuese. E vërteta është se ne të gjithë jemi të përqendruar te vetja; në veten tonë natyrore, ne kujdesemi pak për të bërë sakrifica për të tjerët nëse nuk jemi shumë të motivuar dhe të shpërblyer mirë. Kjo është arsyeja pse Bibla na mëson se një nga sekretet e të pasurit një marrëdhënie intime me dikë tjetër është të kesh një me Perëndinë. Apostulli Gjon shkruan: “Dashuria vjen nga Perëndia. Të gjithë ata që duan kanë lindur nga Zoti dhe e njohin Perëndinë. Kush nuk do, nuk e njeh Perëndinë, sepse Perëndia është dashuri ”(v. 7-8 ). Dhe nëse i kërkoni Atij ta bëjë këtë, Zoti do ta shkarkojë atë lloj dashurie në zemrën tuaj. Ja se si e bën Ai: “Dashuria e Perëndisë është derdhur në zemrat tona nëpërmjet Frymës së Shenjtë, që na është dhënë” (Ro 5: 5 ). Kjo lloj dashurie rritet ndërsa zhvillohemi. Zhvillohet ndërsa e ushqejmë. Ajo zgjerohet ndërsa ne këmbëngulim në të. Përfundimi: Kjo lloj dashurie ka fuqi të qëndrueshme!

 

Comments are closed.