No comments yet

Ji bujar me Zotin — Meditim ditor

Elija i tha: “Mos ki frikë”. 1Mb 17:13 Imagjinoni një nënë dhe fëmijën e saj në një uri të rëndë, me ushqim të mjaftueshëm për një vakt të fundit. Tani fotografojeni Elijan duke thënë: “Ndani me mua atë që keni. Mos kini frikë; Zoti do të siguroj që ju të keni më shumë se më parë. ” Çfarë do të kishit bërë? Kjo grua zgjodhi t’i bindej Zotit. Si rezultat, ajo i mbijetoi urisë së saj dhe ua kaloi më shumë personave që e mbanin palcën, dhe Jezusi e lavdëroi në një nga predikimet e Tij. Në thelb ekzistojnë dy lloje të dhuruesve: ata që i japin Zotit “mbetjet e tyre” dhe ata që i japin Atij “frytet e tyre të para” ( Pr 3: 9). Dhuruesit e parë e shohin veten si përgjegjës për plotësimin e nevojave të tyre, kështu që mbetjet shkojnë për punën e Zotit. Por problemi me dhënien e mbetjeve është se bujaria juaj është e lidhur me vetë-mjaftueshmërinë tuaj. Dhe në momentin që përballeni me pasigurinë financiare, bujaria zë vendin e dytë. Nga ana tjetër, ata që i japin Zotit frytet e tyre të para e kuptojnë se Ai është burimi i gjithçkaje që kanë. Ata janë të motivuar të investojnë në interesat e Tij së pari dhe interesat e tyre së dyti. Ata besojnë në parimin e shkrimeve të shenjta se ajo që korrni është gjithmonë më e madhe se ajo që mbillni ( 2Ko 9: 6-11). Frika do të bëjë që ju të bëheni irracionalë dhe të veproni në kundërshtim me atë që besoni në zemrën tuaj. A nuk ka kuptim t’i besoni Zotit me financat tuaja, pasi të gjitha i përkasin Atij? Dhe t’i besosh Atij diçka që gjithsesi është jashtë kontrollit tënd? Mendoni për këtë: Ju thoni se i besoni Zotit me fatin tuaj të përjetshëm, megjithatë e refuzoni ftesën e Tij për të qenë partneri juaj financiar. A ka kuptim kjo? E vërteta është, ti s’mund ti japesh teper Zotit, kështu që jini bujar!

Comments are closed.