No comments yet

Kete vit dil nga zona jote e rehatise–Dita 7 Agjerim Daniel

“Ji i fortë dhe guximtar! Mos kini frikë … [të] tyre! “L.P 31: 6

Megjithëse duket e pabesueshme, kur Izraeli hasi vështirësi në shkretëtirë, ata donin të ktheheshin në jetën e tyre të vjetër të skllavërisë në Egjipt. Siguria e të njohures ishte më pak kërcënuese për ta sesa sfidat e të panjohurës. Kështu Zoti u tha atyre, jo një herë, por dy herë: “Ji i fortë dhe trim! Mos kini frikë … Zoti, Perëndia juaj, do të shkojë përpara jush. Ai nuk do të të dështojë, as nuk do të të braktisë. »Pse e tha ai? Sepse Ai është duke ndërmarrë veprime që ju të mposhtni frikën tuaj! Kur sfidoni frikën tuaj, ju i zotëroni atë. Kur luftoni me problemet tuaja, ato humbasin kontrollin e tyre ndaj jush. Kur guxon të përballesh me gjërat që të trembin, ti hap derën për të ardhmen. Një njeri i mençur më tha një herë: “Merr demin nga brirët deri sa të bërtas për mëshirë”. Pothuajse pa përjashtim, çdo burrë dhe grua në Bibël që Perëndia i bëri thirrje për të bërë gjëra të mëdha I thanë atij se ndiheshin të papërshtatshëm. Dhe si iu përgjigj Perëndia atyre? “Unë do t’ju forcoj dhe do t’ju ndihmoj. Unë do të të mbaj me dorën time të djathtë fitimtare “(Isa 41:10). Autori John Mason shkruan: “Dëshira për siguri qëndron kundër çdo ëndrre të madhe dhe të virtytshme. Siguria, shumë herë, është hapi i parë drejt ngecjes. Guximi në vizion është gjëja e parë, e dytë dhe e treta më e rëndësishme. Nëse nuk guxon mos të prisni të ndodhë gjë. “Pra, çfarëdo mundësi apo pengesë me të cilën ballafaqoheni sot, bëni Perëndinë të jetë me ju. Me Atë në anën tuaj, ajo që keni është gjithmonë më e madhe se çdo gjë që ju mungon.

Comments are closed.