No comments yet

Ki një sjellje me besim — Meditim ditor

“Gjithçka që më ka ndodhur këtu më ka ndihmuar.” Fil 1:12

Pak para se të ekzekutohej, Pali shkroi: «Dua që ju të dini, vëllezërit dhe motrat e mia të dashura, se gjithçka që më ka ndodhur këtu ka ndihmuar në përhapjen e Lajmit të Mirë. Sepse të gjithë këtu, përfshirë të gjithë rojet e pallatit, e dinë se unë jam i lidhur me zinxhirë për shkak të Krishtit. Dhe për shkak të burgimit tim, shumica e besimtarëve këtu kanë fituar besimin dhe flasin me guxim mesazhin e Perëndisë pa frikë ”(v. 12-14 ). Më vonë, ai shkroi, “Jini gjithmonë plot gëzim” (Fil 4: 4 ). Pal kishte  një qëndrim pozitiv mendor. Ai nuk mund ta kontrollonte mjedisin e tij, por zgjodhi një qëndrim që i mundësoi ta kapërcejë atë. Dr Martyn Lloyd-Jones tha: “A e keni kuptuar se shumica e pakënaqësisë suaj në jetë është për shkak të faktit se ju po dëgjoni veten në vend që të flisni me veten?” . Kur takoni njerëz, i thoni vetes që ata do t’ju zhgënjejnë? Kur përballeni me përvoja të reja, a ju thotë një zë brenda jush që do të dështoni? Një burrë hasi në një lojë bejsbolli të Little League një pasdite kur po shëtiste në park. Ai u ndal dhe pyeti një djalë  për rezultatin. Ai u përgjigj: “Tetëmbëdhjetë me zero – ne jemi prapa”. Burri tha: “Vë bast se jeni dekurajuar.” Djali i vogël u përgjigj: “Pse duhet të dekurajohem? Ende nuk kemi filluar të punojmë! ” Çfarë ndryshimi bën një qëndrim besimi! Fjalët e fundit të regjistruara në Bibël janë këto: “Hiri i Zotit tonë Jezus Krisht qoftë me ju të gjithë. Amen ”(Zbulesa 22:21 ). Kini besim – Zoti do t’ju japë hirin për ta trajtuar atë!

 

Comments are closed.