No comments yet

Ku mund të gjesh paqe ? — Meditim ditor

“Zoti e bekon popullin e tij me paqe.” Ps 29:11

Rritja e ritmit tonë, ka ulur paqen tonë. Ekziston një shaka e vjetër për një asistente personale të stresuar, e cila i tha shefit të saj, “Kur të mbarojë ky nxitim, unë do të kem një krizë nervore. Unë e kam fituar atë, e meritoj dhe askush nuk do ta marrë nga unë! ” Ne buzëqeshim, por shanset janë që ju mund të ndjeheni ashtu. Jo shumë kohë më parë kemi shënuar plamifikimin e kohës në sezone. Por sezonet lindin kalendarë mujorë, të cilët lindin ditorë, të cilët shkojnë në minutë, të cilët lindin organizatorë personalë axhende. Dhe në çfarë çon e gjitha? Ndërsa produktiviteti ynë rritet, cilësia e jetës sonë duket se ulet. Një artikull në USA Today përshkruan se si terapisti Ofer Zur zhvilloi një konferencë të quajtur “Speed.com: Kërkimi i kuptimit në mijëvjeçarin e ri”. Dhe me mend se ku e vuri në skenë? Në zemër të Silicon Valley të stresuar, California! Ndërsa të pranishmit mblidheshin, Zur vuri re fytyrat e vizatuara, vështrimet e shqetësuara dhe sjelljen e preokupuar të audiencës së tij. Ai tha se alarmi i tij personal u dukej kur vuri në dukje se ata kishin sjellë celularë dhe laptopë – dhe filloi t’i përdorë ato gjatë seancës. Ja çfarë tha ai për të: “Ne jemi bërë të fiksuar me shpejtësinë. Ne përfundojmë me shumë plane që nuk mund t’i ekzekutojmë dhe një orar të plotë që nuk mund të ndiqet. Paradoksi i veglave tona të kursimit të kohës është se ne kemi përfunduar pa kohë të lirë. ” Tingëllon e njohur? Atëherë, ku mund të shkoni të gjeni paqen? Atje, tek emri i të cilit është “Princi i Paqes”. Sot Ai po ju thotë: “Sikur t’i kishit kushtuar vëmendje urdhërimeve të mia, paqja juaj do të ishte si një lumë, mirëqenia juaj si valët e detit” (Isa 48:18 ).

 

Comments are closed.