No comments yet

Kupto shenjtërinë e vërtetë — Meditim ditor

“Shenjtëri ndaj Zotit”. – Zak 14:21

Shenjtëria duhet të jetë gjithnjë “për Zotin”. Sa herë që e bëjmë atë “për njerëzit”, është e gabuar dhe e gabuar sepse është thjesht krenari dhe shtirje. Jezusi i dënoi Farisenjtë jo për veprimet e tyre të devotshmërisë, por sepse ata i kryen për t’i bërë përshtypje të tjerëve. Jo vetëm që jetuan me një listë të gjatë të “bëj dhe nuk duhet të bësh”, por ata gjithashtu mbajtën një kartolinë për të tjerët që nuk i përmbaheshin listës së tyre dhe i denoncuan për këtë. Disa prej nesh u rritën në shtëpi dhe kisha që e bënë këtë dhe kur përmendet fjala “shenjtëri”, ne përpëlitemi dhe mendojmë për të krishterët me fytyra të zymta dhe gishta të drejtuar në akuzë. Kjo nuk është shenjtëri e Biblës, kjo është legalizëm! Dhe Zoti e urren atë, dhe Bibla e dënon atë. Për të kuptuar se çfarë është shenjtëria e vërtetë, mendoni për fjalën “ndotje”. është një nga shqetësimet më të mëdha të çdo spitali. është arsyeja pse mjekët në një sallë operacioni insistojnë që instrumentet e tyre kirurgjikale të sterilizohen vazhdimisht; kapele, fustane dhe doreza të veshura; dhe ambienti në dhomë mbahet në një temperaturë ku mikrobet nuk mund të jetojnë. Po e merrni pamjen? Tani rregulloni lentet pak, dhe do të shihni zbatimin shpirtëror. Shenjtëria e vërtetë nuk ju izolon nga bota, ju izolon nga ndotësit e saj. Pali e korrigjoi kishën korintase për qasjen e tyre në tryezën e darkës së Zotit: «Duke ngrënë, secili merr darkën e tij përpara të tjerëve; dhe një është i uritur dhe një tjetër është i dehur ”(1 Kor. 11:21). Kështu që Pali i drejtohet qëndrimit të tyre të pavlefshëm shpirtëror. “Për këtë arsye, shumë janë të dobët dhe të sëmurë midis jush, dhe shumë flenë [kanë vdekur]” (v. 30 ). Cila është përgjigjja? “Shenjtëria e Zotit!”

 

Comments are closed.