No comments yet

Kura e Perëndisë për depresionin (5)— Meditim ditor

“Unë të kam dashur me një dashuri të përjetshme.” Jer 31: 3

Le të marrim një moment dhe të shikojmë llojin e të folurit me veten që mund të çojë në rritjen e ndjenjave të depresionit-dhe t’ju mbajë të mbërthyer atje. Për shembull, në vend që thjesht të themi, “Kam bërë një gabim”, ne themi, “Unë jam një dështim total”. Në vend që të themi, “Unë gabova aksidentalisht”, ne themi, “Unë jam një viktimë.” Në vend që thjesht të themi: “Unë u rrëzova, por do të ngrihem përsëri”, ne themi “Jeta ime ka mbaruar!” Dhe kur e etiketojmë veten me tituj të tillë, ne përforcojmë problemet tona dhe mund të fillojmë të ndihemi më keq. Lëreni Perëndinë të ndryshojë keqkuptimet e dëmshme që keni për veten tuaj, të tilla si (1) “Nëse dikush më kritikon, do të thotë se jam i pavlerë” ose (2) “Duhet të më duan dhe të më pranojnë të gjithë në mënyrë që të ndihem i përmbushur, ”Ose (3)“ Nuk mund ta pranoj një fushë dobësie; Unë duhet të jem perfekt, përndryshe unë jam një dështues. ” Këto janë llojet e keqkuptimeve që mund të rrisin depresionin. Jezusi e dinte rëndësinë e të menduarit korrekt kur tha: “Ju do ta njihni të vërtetën dhe e vërteta do t’ju bëjë të lirë” (Gjoni 8:32). Lajmi i mirë është – ju mund të jetoni të lirë nga depresioni! Si? Duke krijuar një marrëdhënie personale me Krishtin. Kjo mund të mos shërojë automatikisht të gjithë depresionin tuaj, por pa Të në jetën tuaj, ju nuk keni fuqinë të ndryshoni. Kur Krishti vjen në jetën tuaj, Ai ju jep një qëllim të ri, fuqi të re dhe një perspektivë të re. Keni nevojë për diçka më të madhe për të jetuar sesa interesat tuaja. Njerëzit që jetojnë vetëm për veten e tyre shpesh përfundojnë në depresion. Keni nevojë për diçka më të madhe; diçka që të nxjerr nga vetja. Dhe kjo diçka është një marrëdhënie me Jezus Krishtin. Përmes Tij dhe ndihmës së duhur mjekësore, ju mund të mposhtni depresionin.

 

Comments are closed.