No comments yet

Luftoni për atë që ka mbetur — Meditim ditor

“Mos u lodhni duke bërë mirë, sepse në kohën e duhur; do të korrësh nëse nuk të fikët.” Galatasve 6:9

Jobi kishte një punë. Ai e vendosi qëllimin e tij të ndërtonte një altar dhe të ofronte një flijim për çdo anëtar të shtëpisë së tij çdo ditë. Shkrimet e shenjta thanë: “Ky Job e bëri vazhdimisht”. Jobi kishte dhjetë fëmijë dhe gruan e tij, kështu që ai do të ishte besnik për të ndërmjetësuar për familjen e tij çdo ditë. Ai do të emëronte fëmijën e tij të parë, do të vriste një kafshë, do të ndërtonte një altar, do ta vendoste atë gjak në altar dhe do t’i thërriste emrin atij fëmije përpara Perëndisë në lutje. Më pas, ai shkonte te fëmija numër dy dhe përsëriste procesin. Këtë e bënte vazhdimisht, ditë pas dite.

Ne duhet të jemi të zellshëm që të lutemi për familjen tonë. Armiku endet përreth si një luan, duke kërkuar kë mund të përpijë. Ne duhet të fillojmë të ndërmjetësojmë dhe t’i themi armikut, marrëdhënieve të gabuara, drogës dhe alkoolizmit: “Largohu nga familja ime. Unë lutem gjakun e Jezusit mbi fëmijët e mi”.

Fëmijët tuaj mund të merren me rebelim dhe të shkojnë në rrugën e gabuar, por nëse u jepni mjaftueshëm gjak, lutje dhe ndërmjetësim, asnjë gropë nuk mund t’i mbajë. Zoti do t’i nxjerrë jashtë. Nëse ju do të luftoni për familjen tuaj, Zoti do të luftojë për ju. Luftoni për fëmijët që janë të varur. Armiku mund të jetë i shfrenuar në jetën e tyre, por mos hiqni dorë prej tyre, sepse nëse i rritët në kishë, madje edhe nëse nuk e keni bërë, Zoti tha: “Aty ku ka mëkati, hiri është shumë më i madh.” Kur po luftoni për t’i mbajtur adoleshentët ose studentët tuaj të kolegjit larg turmës së gabuar, shkoni në vendin tuaj të lutjes, hapni fjalën dhe shpallni premtimet e Perëndisë.

Mos u dorëzoni vetëm sepse familja juaj po kalon një vështirësi. Vazhdoni të luteni dhe vazhdoni t’i doni fëmijët tuaj. Armiku dëshiron që ju të hidhëroheni dhe të shkëputeni prej tyre, por mos merrni rrugën e lehtë. Jini aty për ta dhe tregojuni atyre dashurinë e pamëshirshme të Krishtit.

Në Dhiatën e Vjetër tregohet historia e Rizpahut. Rizpah ishte një nga gratë e mbretit Saul. Gabaonitët pushtuan dhe morën bijtë e Rizpahut, i vranë dhe i varën në një pemë. Por Rizpah nuk hoqi dorë nga djemtë e saj dhe Shkrimi thotë se ajo rrinte jashtë ditë e natë dhe luftonte me kafshët dhe zogjtë. Ajo u ul atje për muaj e muaj, duke dashur që fëmijët e saj t’i priten nga ajo pemë, edhe pse nuk kishte mbetur gjë tjetër veç kockave dhe mishit të kalbur.

Luftoni për atë që ka mbetur. Ju mund të shikoni familjen tuaj dhe familja që ka qenë atje mund të mos jetë më atje. Mund të jeni të lodhur nga të gjitha problemet dhe problemet që keni pasur, por mos hiqni dorë nga familja. Luftoni për atë që mbetet dhe do të shihni që Zoti të bëjë një mrekulli.

Comments are closed.