No comments yet

Mbaji lart prioritet shpirtërore — Meditim ditor

“Ne duhet t’i kushtojmë vëmendje më të madhe gjërave … që kemi dëgjuar, që të mos i lëmë të rrëshqasin në çdo kohë.” Heb 2: 1

Prioriteti juaj më i lartë duhet të jetë gjithmonë marrëdhënia juaj me Perëndinë dhe përmbushja e vullnetit të Tij për jetën tuaj. Mos lejoni që përparësia të “bjerë”. Ekziston një ilustrim shqetësues për këtë në Dhiatën e Vjetër. Një ushtari iu dha kujdestaria e një të burgosuri të rëndësishëm. Atij iu tha: “Nëse me çdo kusht ai mungon, jeta jote do të jetë për jetën e tij, përndryshe do të paguash një talent argjendi” (1Mb 20,39 ). Pavarësisht paralajmërimit, ai lejoi që i burgosuri të arratisej. Si ndodhi? Përmes pakujdesisë dhe punëve që ja zinin kohën. “‘Ndërsa shërbëtori yt ishte i zënë këtu e atje, ai ishte zhdukur.’ Atëherë mbreti i Izraelit i tha:” Kështu do të jetë gjykimi yt; ti vetë e ke vendosur atë ”” (v. 40 ). Mbajtja e përparësive tuaja shpirtërore është përgjegjësia juaj dhe e askujt tjetër. Nëse nuk e bëni këtë, do të paguani një çmim të lartë. “Por unë lutem çdo mëngjes,” thoni ju. Kjo është mirë, por a merrni kohë për të dëgjuar Perëndinë dhe për të marrë drejtim para se të nxitoni në ditën tuaj? Disa prej nesh i kanë fshirë nga Biblat dhe mendimet tona ato Shkrime që na urdhërojnë të “presim Perëndinë”. Një punë po ndodh në jetën tuaj tani. Ju mund të mos jeni plotësisht të vetëdijshëm për të, por pa të nuk do të kualifikoheni kurrë për të trajtuar atë që Zoti ka në mendje për ju. Bibla thotë, “Jezusi tërhiqej shpesh … dhe lutej” (Lk 5:16 ). Kalimi i kohës me Perëndinë është çmimi që paguani për të dëgjuar prej Tij dhe për të bërë vullnetin e Tij. Duke folur shpirtërisht, nuk ka asnjë shkurtore për asnjë vend që ia vlen të shkosh.

 

Comments are closed.