No comments yet

Mos gjyko nga pamja e jashtme — Meditim ditor

“Shikoni nën sipërfaqe.” Gjoni 7:24

John Wesley tha: “Ne duhet të jemi rigorozë në gjykimin e vetes dhe të mëshirshëm në gjykimin e të tjerëve.” Pse tha Jezusi, “Shikoni nën sipërfaqe në mënyrë që të gjykoni drejt”? (v. 24 ). Sepse Ai kishte përjetuar dhimbjen e refuzimit dhe keqkuptimit. “Ai erdhi tek të vetët dhe të vetët nuk e pranuan” (Gjoni 1:11). Apostulli Jakob shkruan: “Si mund të pretendoni se keni besim në… Krishtin nëse preferoni disa njerëz mbi të tjerët… i kushtoni vëmendje të veçantë… të pasurve… por… u thoni të varfërve…’ Qëndroni… atje, ose… uluni në dysheme ‘… A nuk tregon ky diskriminim … gjykimet tuaja udhëhiqen nga motive të liga?… Nëse preferoni disa njerëz mbi të tjerët, po bëni një mëkat ”(Jak 2: 1, 3-4, 9 ). Historia tregohet se kur nipi i këngëtarit Lonzo Green, Jimmy i kërkoi atij të akordonte kitarën e një shoku, ai ra dakord. Problemi ishte se shoku i Xhimit ishte nga “ana e gabuar e gjurmëve” dhe prindërit e Xhimit nuk e lejonin atë brenda shtëpisë së tyre ku xhaxhai Lonzo po vizitonte. Kështu ata vendosën të takoheshin jashtë. Ndërsa fëmija u afrua, Green vuri re vetëdijen e tij dhe shikimet  në lagjen e pasura. Lonzo, i cili kishte përjetuar varfëri dhe diskriminim në jetën e tij, akordoi kitarën e vjetër të djalit, luajti disa këngë dhe i mësoi atij disa akorde. I riu e falënderoi dhe u largua me një kujtim të ngrohtë që do të mbante gjatë gjithë jetës së tij të mrekullueshme. Përfundimisht ai djalë i kaloi gjurmët përgjithmonë me kitarën e tij dhe tërheqjen e butë, të sjellshme dhe buzëqeshjen hezituese, dhe nuk u urua kurrë më. Kjo sepse djali që nuk u lejua në shtëpi atë ditë ishte – Elvis Presley!

 

Comments are closed.