No comments yet

Mos u konsumo — Meditim ditor

“Shumë pretendojnë se kanë dashuri të pandërprerë, por një person besnik që mund të gjejë?” Pr 20:6

Pastori Rowland Croucher shkruan: “Fëmijët kishin shkuar në shkollë, gruaja ime ishte në punë dhe unë bëra diçka që nuk e kisha bërë kurrë më parë. Flaka telefonin, vura një shënim në derë dhe u ktheva në shtrat. Isha konsumuar. Brenda dy muajsh unë kisha dhënë dorëheqjen nga shërbimi im… Tre nga katër pastorë raportojnë zemërim, depresion, frikë dhe tjetërsim. Arsyet përfshijnë…një pabarazi mes pritshmërive idealiste dhe realitetit të vështirë…mungesa e kufijve…ndjenjat e paaftësisë…konflikti ndërmjet të qenit lider dhe të qenit shërbëtor në të njëjtën kohë…”të luash i sigurt” për të shmangur mërzitjen e famullitarëve të fuqishëm…dhe vetminë (pastorët kanë më pak gjasa të kenë një mik të ngushtë se pothuajse çdokush). Të shërbesh me forcat e tua praktikisht garanton që do të përfundoni si një tjetër statistikë. Pali ishte në gjendje të kalonte distancën dhe të përfundonte i fortë, sepse ai varej nga Perëndia për t’i dhënë forcën e nevojshme. Një mësues i Biblës thotë të shmangësh konsumimin do të thotë (a) të kesh një thirrje të caktuar në jetën tënde dhe një marrëdhënie të fortë me Jezusin, (b) të kërkosh vizionin e Tij dhe të jesh i gatshëm të bësh gjithçka që Ai kërkon, (c) të mos humbasësh kurrë nga sytë njerëzit që qëndrojnë pas , (d) mos e merrni kurrë pozicionin tuaj si të mirëqenë, (e) respektoni djaloshin sipër jush dhe i nënshtroheni me dëshirë autoritetit, (f) duke e ditur se po përmbushni vullnetin e Perëndisë dhe se shpërblimi juaj është vendosur në qiell, (g) të kesh zemrën e një shërbëtori, (h) të vendosësh besnikërinë mbi ndjenjat personale dhe (i) të mos jesh kurrë shumë i madh për të bërë gjëra të vogla ose shumë i vogël për të bërë gjëra të mëdha. Praktikoni këto parime dhe nuk do të konsumoheni.

Comments are closed.