No comments yet

Ndalimi i zhvillimit shpirtëror

“Ju duhet dikush që t’ju mësojë përsëri parimet e para.” Heb 5:12    Duke iu drejtuar kishës së hershme, Pali tha: «Unë kam shumë më tepër për të thënë … por është e vështirë ta përvetësoj atë pasi që ke zgjedhur zakonin e keq të të mos dëgjosh. Në këtë kohë ju duhet të jeni vetë mësues, por këtu unë gjej që dikush duhet të ulet me ju dhe të kalojë përsëri bazat tek Zoti, duke filluar nga  qumështi i fëmijës, kur  keni qenë në ushqim të ngurtë shumë kohë më parë! ” (v. 11-14 ). ’është i njohur si “zhvillim i ndaluar”, dhe mund të ndodhë me secilin nga ne. Ndër provat e para që një fëmijë është i shëndetshëm dhe rritet është se ata nuk kanë më nevojë të ushqehen nga një shishe, ose ushqimet e tyre të priten dhe të futen në gojën e tyre. Ata ende mund të preferojnë karamele me karotat, por shpresojmë se ata janë më afër të kuptojnë pse u duhen karrota. Nëse e vetmja herë kur ushqeheni shpirtërisht është në kishë të Dielën në mëngjes, pse do të çuditeni që nuk keni besim të besoni Zotin për lutjen e përgjigjur, forcën për të kapërcyer tundimin ose ndjenjën e udhëzimit të Zotit në jetë? Sa kohë mendoni se keni zgjatur nëse hëngrët vetëm një herë në javë? Job tha: “Unë … i vura fjalët e gojës së Tij më shumë sesa ushqimi im i domosdoshëm” (Jobi 23:12 ). Davidi tha: “Sa të këndshme janë fjalët e tua për shijen time, më të ëmbla se mjalti në gojën time!” (Ps 119: 103 ). Jeremiah shkroi, “Fjalët e tua u gjetën, dhe unë i hëngra … Fjala jote ishte … paqja dhe gëzimi i zemrës sime” (Jer 15:16 ). Për tu rritur shpirtërisht, keni nevojë për “mishin e fortë” të Fjalës së Zotit (Heb 5:14).

Comments are closed.