No comments yet

Ndalimi i zhvillimit të marrëdhënieve — Meditim ditor

“Ai që ecën me njerëz të mençur do të jetë i mençur, por shoku i budallenjve do të shkatërrohet”. Pr 13:20 Le të shohim ndaliin e zhvillimit  të marrëdhënieve. Plani i Zotit për jetën tuaj kërkon lidhje me njerëzit e duhur – dhe shkëputje nga ata të gabuar. Të ulur pranë Jezusit në Darkën e Fundit ishin Gjoni, i cili e donte shumë dhe Judën, që e tradhtoi. është e domosdoshme të dini se kush është ulur në tryezën tuaj! Kështu që, për këtë qëllim, lutuni: “Zot, unë lutem për njerëzit që ke sjellë në jetën time dhe i ke vendosur në zemrën time. Bekoni marrëdhëniet e shëndetshme dhe më jepni mençuri t’i trajtoj ato të vështirat në një mënyrë që ju kënaq. Nëse ka miqësi nga të cilat unë duhet të largohem nga ato, të cilat do të jenë të dëmshme pa marrë parasysh atë që bëj, më tregoni se çfarë të bëj dhe më jepni hirin dhe guximin për ta bërë atë. Nëse ka marrëdhënie që më drenojnë dhe më largojnë vëmendjen nga plani dhe qëllimi juaj, unë kam besim tek ju që t’i çoni ato deri në fund ose t’i ndryshoni ato për mirë. Dhe kur unë jam ai që duhet të ndryshojë, më trego të punoj në jetën time me fuqinë tënde të mahnitshme. Unë kam nevojë për mençurinë tuaj për të njohur miqtë dhe bashkëpunëtorët që duhet të zgjidhja. Më ndihmo të largohem nga marrëdhëniet që më çojnë larg nga rruga që keni caktuar për mua. Dërgoni njerëz në jetën time që janë të perëndishëm dhe të mençur dhe na ndihmoni të bekojmë, inkurajojmë dhe kontribuojmë në cilësinë e jetës së njëri-tjetrit. Më trego miqësitë për të cilat ia vlen të luftosh, dhe unë do ta bëj me kënaqësi. Bëhu Zot i të gjitha marrëdhënieve të mia në mënyrë që ato  të jenë si dëshiron ti që ato të jenë. Në emër të Jezusit lutem. Amen. ”

 

Comments are closed.