No comments yet

Ndrysho kufijte vetes tënde — Meditim Ditor

“Do të shtrihet në të djathtë dhe në të majtë.” Isa 54: 3    Sot Zoti mund t’ju thotë juve atë që i tha popullit të tij Izrael: “Zgjeroni vendin e çadrës suaj dhe lërini të zgjasin perdet e banesave tuaja; mos kurseni; zgjatni litarët tuaj dhe forconi veprimet tuaja. Sepse do të zgjerohen në të djathtë dhe në të majtë “(v. 2-3 ). Shumica e njerëzve automatikisht qëndrojnë brenda linjave, edhe nëse ato linja janë tërhequr në mënyrë arbitrare ose janë jashtëzakonisht të vjetruara. Mos harroni, shumica e kufizimeve me të cilat përballemi nuk na imponohen nga të tjerët; ne i vendosim ato vetë. Mungesa e krijimtarisë shpesh bie . Nëse doni të bëheni më krijues, sfidoni kufijtë tuaj. Një shpikës tha: “I gjithë zhvillimi njerëzor, pavarësisht se çfarë forme merr, duhet të jetë jashtë rregullave; përndryshe, ne kurrë nuk do të kishim asgjë të re. “Kur doni diçka që nuk keni, duhet të jeni të gatshëm të bëni diçka që nuk keni bërë akoma. Ju thoni, “Por unë nuk kam arsimimin e tij”, ose “Unë nuk kam talentin e saj.” Ju nuk keni nevojë për talentin ose edukimin e dikujt tjetër. Kur Zoti ju krijoi, Ai depozitoi brenda jush gjithçka që kërkohej për të përmbushur fatin tuaj; thjesht duhet ta zhbllokoni dhe ta vendosni për të punuar. “Atëherë Zoti tha:” Le ta bëjmë njeriun në shëmbëlltyrën tonë, sipas ngjashmërisë sonë “… Pastaj Zoti i bekoi ata dhe Perëndia u tha atyre:” Bëhuni frytdhënës dhe shumohuni; mbush tokën dhe nënshtroj; kini sundim mbi … çdo gjë e gjallë që lëviz në tokë “” (Zn 1:26, 28 ). Vini re fjalën “ngjashmëri”. Ka një pjesë nga ju që është si Zoti. Ju keni ADN hyjnore. Ju jeni të aftë të jeni krijues, kështu që ndryshoni kufizimet për veten tuaj.

Comments are closed.