No comments yet

Nevoja për të pasur marrëdhënie (2)— Meditim ditor

“Kushdo që nuk do, mbetet në vdekje.” 1 Gjn 3:14

Ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis shëndetit tuaj dhe marrëdhënieve tuaja. Kur jeni të shkëputur dhe të izoluar nga të tjerët, keni dy deri në pesë herë më shumë gjasa të vdisni sesa njerëzit me lidhje të ngushta! Edhe njerëzit me zakone të këqija si pirja e duhanit, ngrënia e tepërt dhe pasiviteti fizik – por që mbeten të lidhur shoqërisht – jetojnë më gjatë se njerëzit me zakone të shkëlqyera shëndetësore, por që janë të izoluar. Ne shohim fuqinë fizike, jetëdhënëse të lidhjes në jetën e Winston Churchill. Ai kishte një martesë të mrekullueshme, ishte thellësisht i lidhur me familjen, miqtë, kombin dhe punën e tij. Por zakonet e tij shëndetësore ishin të tmerrshme. Dieta e tij ishte e tmerrshme dhe vazhdimisht pinte puro. Ai pinte shumë, kishte zakone të çuditshme të gjumit dhe ishte plotësisht i plogësht- megjithatë ai jetoi nëntëdhjetë vjeç. Kjo më kujton një gazetar që pyeti një të moshuar për jetëgjatësinë e tij: “Unë mendoj se kjo është për shkak se ju bëni stërvitje sistematike”. Burri tha me tallje, “Ushtrimi i vetëm që bëj është të veproj si një bartës i keq për miqtë e mi që janë dhënë pas ushtrimeve të forta!” (Shënim: Ne nuk i falim zakonet e këqija!) Perëndia tha: “Nuk është mirë…të jesh vetëm” (Zn 2:18 ), sepse kur je vetëm, ka më shumë gjasa t’i nënshtrohesh tundimit dhe dekurajoheni, bëheni të përthithur nga vetja dhe shpenzoni para në mënyra egoiste. Jo vetëm që vuani, por njerëzit që Perëndia vendosi në jetën tuaj mashtrohen për shkak të dashurisë që Ai synonte të ndanit me ta. Ju thoni, “Por unë jam lënduar nga njerëzit.” Të gjithë jemi. Por ashtu si përgjigja ndaj një kafshimi gjarpri është antihelmi i gjarprit, përgjigja ndaj marrëdhënieve të këqija është marrëdhënie e mirë. Dhe Perëndia ka rezervuar disa për ju—kështu që flisni me Të për këtë sot.

Comments are closed.