No comments yet

Plagë që shkëlqejnë në errësirë ​​(3) — Meditim ditor

“Sepse Perëndia, i cili tha: “Le të ketë dritë në errësirë”, ka bërë që kjo dritë të shkëlqejë në zemrat tona që ne të mund të njohim lavdinë e Perëndisë që shihet në fytyrën e Jezu Krishtit.” 2 Korintasve 4:6

Plagët e Jezusit janë përfaqësimi përfundimtar i mëshirës dhe hirit të Perëndisë. 1 Pjetrit 2:21 thotë: “Dhe për këtë ju u thirrët, sepse edhe Krishti vuajti për ne, duke na lënë shembull, që të ndiqni gjurmët e tij, i cili nuk bëri asnjë mëkat dhe nuk u gjet mashtrim në gojën e tij. Dhe kur u shahej Ai, as nuk shante si kundërpërgjigje.” Kur Jezusi vuajti, Ai nuk kërcënoi të tjerët dhe nuk mallkoi Perëndinë, por ia kushtoi gjithë jetën Atit të Tij.

Jezusi la shembullin. “Ai që Vetë i barti mëkatet tona në trupin e Tij mbi pemë, që ne, të vdekur për mëkatet, të mund të jetonim për drejtësinë me vrimat e së cilës ju u shëruat.” mos u hidhëroni. Mos u zemëro. Diku, , disi, do të jeni në gjendje të ndihmoni dikë tjetër me dëshminë tuaj. Ju mund të jeni litari i shpëtimit të dikujt sot. Perëndia dëshiron të përdorë përvojat tuaja për të hedhur dritë mbi errësirën e dhimbjes së njerëzve të tjerë.

Kur e gjeni veten duke pritur për paqen, thjesht kuptoni se Perëndia thotë: “Nëse më lejoni të të përdor, unë do të marr gjithçka që ke kaluar dhe do ta bëj një bekim”. Familjet, burrat, gratë dhe madje edhe adoleshentët janë të mbërthyer sepse nuk mund të ndalojnë së provuari përse ka ndodhur diçka në jetën e tyre. Zoti nuk do që ju të jetoni kështu. Në vend të kësaj, lutuni: “Zot, nuk po të lë të shkosh. Nëse bëhet më mirë, do t’ju lavdëroj. Nëse nuk përmirësohet, unë do të jem këtu duke e ditur se ju po punoni të gjitha gjërat së bashku për të mirën time.”

Nëse je i plagosur sot, bej këtë lutje: Zot, po dhemb, por dua që ti të marrësh plagët e mia dhe t’i bësh të shkëlqejnë në errësirë. Unë zgjedh sot të heq dorë nga përpjekjet për të kuptuar pse ndodhi kjo. Unë të besoj ty, sepse ti i di të gjitha gjërat dhe je një Zot i mirë. Unë zgjedh të heq hidhërimin dhe të fal. Unë dua që ju të përdorni atë që kam kaluar për të ngushëlluar dikë tjetër siç më keni ngushëlluar mua. Unë dua që jeta ime të shkëlqejë në mënyrë që të sjellë shpresë për të tjerët. Përdor dhimbjen time për të qenë një bekim. Në emrin tënd, unë lutem. Amen.

Comments are closed.