No comments yet

Praktiko vetkontrollin — Meditim ditor

“Mos u dorëzo në dëshirat mëkatare”. Rom 6:12

Pali shkruan: «Konsideroni veten të vdekur për fuqinë e mëkatit dhe të gjallë për Perëndinë përmes Krishtit … Mos lejoni që mëkati të kontrollojë mënyrën se si jetoni; mos u dorëzo në dëshirat mëkatare… [ose] lejo ndonjë pjesë të trupit tënd të bëhet një instrument i së keqes për t’i shërbyer mëkatit. Përkundrazi, jepjuni plotësisht Zotit ”(v. 11-13 ). Nëse e lejoni, trupi juaj do t’ju çojë në humbje. Nuk është se është e keqe, por ka orekse të caktuara të cilat janë gjithmonë të gatshme t’i përgjigjen stimujve përreth, të gjitha këto janë tmerrësisht tërheqëse dhe të kënaqshme përkohësisht. Chuck Swindoll shkruan: “Jeta në tokë nuk është asgjë më shumë se një varg çastesh… Dhe unë nuk dua që dëshmia ime për Jezu Krishtin të prishet nga një moment i vetëm i kënaqjes së mishit tim. Nuk dua që një moment zemërimi, krenarie apo epshi të hedh hije gjatë një jete me Zotin tim. Sinqerisht, kam frikë nga ai veprim. Dhe a e dini se çfarë? . Kur ndalem së tremburi – jam në rrezik të madh. ” Pra, si i trajtoni orekset tuaja mishore? Mënyra e vetme është ta bëni Fjalën e Zotit kodin tuaj të sjelljes dhe të refuzoni të bëni kompromis. Dhe nëse keni nevojë për një model, nuk do të gjeni një më të mirë se Jezusi. Ai tha: “Kush dëshiron të jetë dishepulli im, duhet ta mohojë vetveten” (Mateu 16:24 ). Çdo ditë, kërkoni një mundësi për të mohuar veten në ndonjë zonë të vogël. Do të habiteni sa e vështirë është! Por fitimi vjen më vonë kur duhet të mohoni veten në një zonë të madhe të jetës.

 

Comments are closed.