No comments yet

Provo me idetë (2)— Meditim ditor

“Megjithëse këshilla e mirë qëndron thellë në zemër, një person me kuptim do ta nxjerrë atë.” Pr 20: 5  Themeluesi i IBM, Thomas J. Watson, tha: «Vërini idetë tuaja rreziqeve të polemikave. Flisni me mendjen tuaj dhe kini frikë më pak etiketën e ‘copëzës’ sesa stigma e konformitetit… Sa herë që kemi ecur përpara në IBM ishte për shkak se dikush ishte i gatshëm të merrte një shans, të shkruante idetë në bllok dhe të provonte diçka të re. ” Shumë prej nesh kanë ide të mira që nuk shkojnë kurrë askund. Në një moment, ju duhet ta zvogëloni listën tuaj në idenë më të mirë për ju. Kjo nuk është e lehtë, por është e nevojshme. Filloni me ide të dukshme që nuk mund të funksionojnë për shkak të buxheteve, kohës ose mungesës së burimeve. Tjetra, ide rastësore që mund të jenë të mira, por nuk e zgjidhin problemin tuaj të veçantë. Koha është gjithçka, dhe disa ide të shkëlqyera janë vetëm përpara kohës së tyre. Prandaj mbani një “skedar idesh” dhe tërhiqni disa prej tyre përsëri vitin e ardhshëm. Por ja një dritë e kuqe e ndezur: Kur rrethi juaj i këshilltarëve ju ndihmojë të gjeneroni ide të mira, por kurrë nuk ju shohin duke vepruar sipas tyre, ata do të humbin interesin dhe ju do të përfundoni të shkatërruar. Bibla thotë: “Besimi pa vepra ka vdekur” (Jak 2:26). Angazhohuni, pra, për një jetë krijuese, mendimi origjinal dhe veprimi! Nëse vazhdoni të bëni atë që keni bërë gjithmonë, do të vazhdoni të merrni atë që keni marrë gjithmonë. Reklama klasike për Apple e thotë më së miri: “Mendo ndryshe!” Mos e merrni veten shumë seriozisht! Nëse një ide nuk funksionon, mos u copëtoni. Hiqeni atë nga lista juaj dhe kaloni te tjetra. Në një moment mund të zbuloni se ideja juaj e mirë – është në të vërtetë një ide e Zotit. Kur kjo të ndodhë, ajo ndryshon gjithçka!

Comments are closed.