No comments yet

Provo me idetë — Meditim ditor

“Sigurisht që keni nevojë për udhëzime për të bërë luftë dhe fitorja fitohet përmes shumë këshilltarëve.” Pr 24: 6  Solomoni tha, “Planifikimi strategjik është çelësi i luftës; për të fituar, ju duhet shumë këshillë e mirë “(v. 6). Ka njerëz të mençur dhe me përvojë përreth që janë të gatshëm t’ju ndihmojnë, prandaj bashkohuni së bashku me ta në mënyrë periodike dhe merrni ide. Sigurohuni që të gjithë të përfshirë e dinë që nuk ka kufij apo edhe kufizime buxhetore. Qëllimi është të nxjerrim gjithçka në tryezë. Ju kurrë nuk e dini se cila është ideja juaj e ardhshme e madhe, prandaj mos u kufizoni në atë që mendoni se është e mundur ose e përballueshme tani. Mbani një listë të ideve që gjeneroni dhe numëroni ato. Kjo do t’ju ndihmojë kur të ktheheni për t’i shqyrtuar ato, si dhe t’ju japë një kuptim të asaj se sa ide po krijohen. Një sugjerim tjetër është të varni tabelën e posterit në mure dhe t’i bëni njerëzit të shkruajnë ose vizatojnë idetë e tyre në të. Ajo i mban njerëzit të lëvizin, idetë të pompojnë dhe vrulli të ecë përpara. Dhe ky është një forum ku nuk lejohet kritika. Mos harroni, nëse dikush ju jep një ide dhe ju e quani atë budalla ose të papunueshme, shanset janë që të jetë e fundit që do të merrni prej tyre. Dhe kush e di, ideja e tyre mund të ketë qenë ideja e madhe që zgjidh problemin, hap derën dhe ju jep një strategji të ardhshme. Një këshillë tjetër: Kufizoni seancat tuaja të ideve në një orë apo më shumë. Alfred Hitchcock tha me zë të famshëm: “Gjatësia e një filmi duhet të lidhet drejtpërdrejt me qëndrueshmërinë e përqëndrimit njerëzor!” është më mirë të kesh seanca më të shkurtra, të respektosh kohën e njerëzve, t’i falënderosh për kontributin e tyre, pastaj të bazohesh në atë që ke diskutuar dhe të bashkohesh përsëri më vonë.

Comments are closed.