No comments yet

Puno për imazhin tënd — Meditim ditor

«Më pa para se të lindja.» Ps 139: 16   Iyanla Vanzant tha, “çdo gjë që ju ndodh është një reflektim i asaj që besoni për veten tuaj. Ne nuk mund ta tërheqim veten më shumë nga sa mendojmë se jemi me vlerë. “Kjo do të thotë se si shohim veten përcakton llojin e marrëdhënieve që krijojmë. Shumë prej nesh kanë një ndjenjë të ulët të vetëvlerësimit. Ne i konsiderojmë të gjithë të tjerët si më të rëndësishëm se vetvetja dhe mendojmë se plotësimi i nevojave të tyre është më i rëndësishëm sesa plotësimi i nevojave tona. Ne e krahasojmë veten dhe i lejojmë të tjerët të përcaktojnë se kush jemi dhe të varemi nga miratimi i tyre për të mbështetur identitetin tonë. Por është një shuplakë në fytyrën e Zotit për të parë një person tjetër dhe për të thënë, “Unë dëshiroj të isha si ata.” Perëndia ju bëri për qëllimin e Tij, që ju të reflektoni një aspekt unik të lavdisë së Tij. Si besimtarë në Krishtin, na është dhënë një identitet i ri si bij të Zotit. Ne nuk jemi krijuar për të jetuar të varur nga ndonjë person tjetër. Përkundrazi, Zoti po na rikthen në figurën e Birit të Tij dhe po na bën të plotë ( 2Ko 3:18). Tek Ai nuk kemi pse të kemi frikë të jemi ata që jemi vërtet. është koha për të zhvilluar një mendim të vërtetë për veten tuaj bazuar në të vërtetën që Zoti ju bëri pikërisht, saktësisht, me ndërlikime, mrekulli dhe unike – një krijim një-për-një-lloj, për të cilin nuk ka asnjë krahasim. Psalmisti shkroi: “Ju … planifikonit çdo ditë të jetës sime para se të filloja të marr frymë … Sa e çmuar është, Zot, të kuptosh që po mendon vazhdimisht për mua!” (Ps 139: 16-18 ).

Comments are closed.