No comments yet

Qëllimi i Testimit — Meditim ditor

“Asnjë tundim nuk ju ka zënë, përveç asaj që është e zakonshme për njerëzimin. Dhe Perëndia është besnik; Ai nuk do t’ju lërë të tundoheni përtej asaj që mund të duroni. Por kur të tundoheni, Ai do të sigurojë gjithashtu një rrugëdalje që ju të mund ta duroni atë.” 1 Korintasve 10:13

Çdo ditë të jetës sonë, të gjithë ne përballemi me tundimin. 1 Korintasve 10:13 thotë se ne jemi të gjithë në të njëjtën barkë. Pra, pse ju lejon Perëndia që të sprovoheni?

Numri një, përballja me kohët e testimit do të zbulojë dobësitë tuaja. Pasi mundi Goliathin, Davidi ndoshta nuk e kishte menduar kurrë se do të përfundonte me një lidhje kurorëshkeljeje që çoi në vrasjen e një njeriu të mirë. Ndoshta Pjetri nuk e kishte menduar kurrë se do ta mohonte Jezusin tri herë brenda një dite. Ai madje deklaroi: “Edhe pse këta të tjerët munden, unë kurrë nuk do ta bëj”. Ai e nënvlerësoi natyrën e tij mëkatare.

Megjithatë, në të dyja rastet, këta dy burra panë dobësitë e tyre dhe i thirrën Perëndisë. Në thyerjen e tyre, ata iu afruan Perëndisë më shumë se kurrë më parë.

Numri dy, kohët e testimit na kujtojnë të jemi vigjilentë. Shumica e njerëzve nuk planifikojnë kurrë të mëkatojnë. Por armiku është dinak. Pikërisht kur Samsoni flinte, iu prenë flokët. Pikërisht kur mbreti filistin Sizer flinte, një grua i futi një kunj tende në kokë dhe e vrau. Pikërisht kur shërbëtorët flinin në shëmbëlltyrën e Jezusit, armiku erdhi dhe mbolli egjra midis grurit.

Zoti nuk do që ne të jemi të prekshëm ndaj sulmeve të armikut. Ai dëshiron që ne të jemi vigjilentë  dhe të vetëdijshëm për atë që po ndodh rreth nesh. Nëse doni të mbroni familjen dhe integritetin tuaj, duhet të jeni vigjilentë. Jezusi tha: “Rrini zgjuar dhe lutuni që të mos hyni në tundim”. Kini kujdes nëse e gjeni veten të “mërzitur” me gjërat e Perëndisë që dikur ju vunë flakën shpirtit. Një nga taktikat më të mëdha të armikut është përdorimi i shpërqendrimeve për t’ju bërë të harroni Zotin.

Arsyeja e fundit që Perëndia do të lejojë testimin në jetën tuaj është që t’ju zhvillojë. Ndonjëherë, e vetmja mënyrë që Perëndia mund t’ju bëjë të përparoni është përmes fatkeqësisë. Zoti është më i interesuar për rehatinë tuaj sesa për karakterin tuaj. Ai ka nevojë që ju të mësoni të vini tek Ai si burimi juaj në çdo kohë, të mira dhe të këqija, sepse derisa ta mësoni atë mësim, Ai nuk mund t’ju besojë gjëra më të mëdha.

Sprova juaj më e madhe mund të lejohet nga Zoti, në mënyrë që një ditë të arrini në triumfin tuaj më të madh.

Comments are closed.