No comments yet

Rritja shpirtërore është projekt ne grup — Meditim ditor

“Le të hyjmë në shtëpinë e Zotit”. Ps 122: 1

Psalmisti tha: “Unë u gëzova kur më thanë:‘ Le të shkojmë në shtëpinë e Zotit. ’” A ndiheni kështu edhe për shtëpinë e Zotit? Dhe nëse jo, pse jo? Pali shkruan: «Ju, pra, nuk jeni mė tė huaj, as bujtės, por bashkėqytetarė tė shenjtorėve dhe pjestarė tė familjes sė Perėndisė tė ndėrtuar mbi themelin e apostujve dhe tė profetėve, duke qėnė Jezu Krishti vetė guri i qoshes,mbi tė cilin gjithė ndėrtesa, e lidhur mirė, rritet pėr tė qenė njė tempull i shenjtė nė Zotin,nė tė cilin edhe ju jeni bashkėndėrtuar pėr tė qenė njė banesė e Perėndisė nė Frymė “(Efesianëve 2: 19-22 ). Ka raste kur ju duhet të jeni vetëm me Zotin në lutje; ka raste që ju do të gjeni përgjigjen që kërkoni vetëm kur të jeni me njerëzit e Zotit. Kur ata që zhyten nga Shpirti i Zotit takohen për adhurim, mësimdhënie, inkurajim dhe shërbim, Zoti shfaqet në një mënyrë të fuqishme. Ju rriteni shpirtërisht ndërsa përjetoni praninë e Tij, dëgjoni Fjalën e Tij dhe shoqëroni me vëllezërit dhe motrat tuaja në Krishtin. Sa herë që mblidheni me anëtarët e tjerë të trupit të Krishtit, kjo ju kujton përsëri se jeni në anën fituese. Shumë herë është e vështirë të festosh vetë. Kur keni diçka që ia vlen të festoni, në përgjithësi thirrni njerëz , në mënyrë që të mund të ndani gëzimin, apo jo? Jezusi është aq i ngazëllyer për fitoren e Tij në kryq, saqë Ai na thërret së bashku çdo javë për të festuar atë që arriti për ne. Dhe festimi, si rritja shpirtërore, është një projekt në grup.

Comments are closed.