No comments yet

Rritje personale (2)– Meditim ditor

“Zoti jep mençuri; nga goja e tij vijnë njohuri dhe mirëkuptim “. Pr 2: 6  Rritja personale përfshin katër gjëra: (1) Mjedisi. Ju duhet ta vendosni veten në një mjedis që nxit rritjen. Disa peshq rriten në përputhje me madhësinë e rrethinës së tyre. Nëse i mbani në një rezervuar të vogël ata qëndrojnë të vegjël, por kur i lëshoni në oqean ato rriten në madhësinë e synuar. I njëjti parim vlen edhe për ju. Ju duhet ta kaloni kohën tuaj me turmën e duhur, në vendin e duhur, duke bërë gjërat e duhura, në mënyrë që të rriteni. (2) Forca. Autori dhe eksperti i udhëheqjes Peter Drucker tha: “Misteri i madh nuk është se njerëzit i bëjnë gjërat keq, por që ata herë pas here bëjnë disa gjëra mirë. E vetmja gjë që është universale është paaftësia. Forca është gjithmonë specifike! ” Kur përpiqesh të jesh i mirë me gjithçka, përfundon se je i mirë me asgjë. Zoti ju dha pikat e forta specifike – identifikoni ato dhe përdorni ato. (3) Ndryshimi. Shumica prej nesh dëshiron që gjërat të përmirësohen pa pasur nevojë të ndryshojnë asgjë. Bibla thotë, “Le të shkojmë drejt pjekurisë” (Heb 6: 1 ). Për t’u rritur, duhet të angazhoheni që jo vetëm të pranoni ndryshimin, por edhe ta ndiqni atë. (4) Kënaqësi. Shumica e mjeshtrave të mëdhenj të shahut mësojnë dhe mësojnë sërish lëvizjet e tyre gjatë një periudhe pesëmbëdhjetë vjet para se të fitojnë titullin e tyre të parë botëror. Kjo është pothuajse një e pesta e jetës së tyre! Nëse do të kaloni kaq shumë kohë duke bërë diçka, më mirë ta shijoni! Nëse destinacioni ju tërheq, por nuk po e shijoni udhëtimin, do të ishit të zgjuar të kërkonit udhëzimin e Zotit dhe të siguroheni se po shkoni në drejtimin e duhur. Nëse jeni në tren të gabuar, mos vazhdoni – zbrisni në stacionin tjetër!

Comments are closed.