No comments yet

Shërbeji dikujt sot — Meditim Ditor

“Përmes dashurisë i shërbejmë njëri-tjetrit.” Gal 5:13    Para se të shkonte në kryq, Bibla thotë se «Jezusi… hoqi rrobat e tij të jashtme dhe  mbështolli një peshqir rreth e qark belit. Pas kësaj, ai derdhi ujë në një legen dhe filloi të lajë këmbët e dishepujve të tij, duke i fshirë ata me peshqirin që ishte mbështjellë rreth tij ”(Gjn 13: 3-5 ). Atëherë Ai tha, “Unë ju kam dhënë një shembull që duhet të bëni siç bëra për ju … Tani që i dini këto gjëra, do të bekoheni nëse i bëni ato” (v. 15-17 ). çfarë mësimi! Dashuria nuk mund të shfaqet në izolim. Nuk mund të bëhet ulur vetëm përpara një TV ose PC. Për të cituar këngëtarin Michael W. Smith: “Dashuria nuk u vu në zemrën tuaj për të qëndruar. Dashuria nuk është dashuri derisa ta japësh. ” Shënim, Jezusi «u tregoi atyre shtrirjen e plotë të dashurisë së tij» (Gjn 13: 1 ). Si? Duke dhuruar një peshqir të një shërbëtori. Dhe ku mund ta bësh atë? Kudo! Po nesër në zyrë,  ose vendin e punës? Vendi juaj i punës mund të bëhet një vend i shenjtë, ku prania e Zotit bekon rutinën e përditshme, sepse dashuria e Zotit brenda jush vesh peshqirin e një shërbëtori. “Më lejoni të bëj ato kopje për ju … Unë do t’i mbuloj thirrjet tuaja ndërsa shkoni në shkollë për t’i çuar djalit tuaj kutinë e tij të drekës … ju duket sikur po kaloni një kohë të ashpër, dhe unë jam një dëgjues shumë i mirë. Mund të mos i kem të gjitha përgjigjet, por njoh dikë që bën ”. Pali nënvizon: «Përmes dashurisë i shërbejmë njëri-tjetrit». Prandaj dilni nga rutina juaj për t’i shërbyer dikujt sot.

Comments are closed.