This post is also available in: English

Kisha ne Saver eshte duke u mbledhur te martave. Kjo kishe u krijua nga vizioni qe ne kemi per te pajisur njerezit e Perendise dhe per tu derguar ne beteja fitimtare per Zotin. Studentet e shkolles biblike kane marre kete mandat dhe kane shkuar kudo qe Zoti I ka folur kishes per te hapur sherbesa te reja , rreth kishes lokale ne Lushnje. Njerezit ne ate fshat jane ndihmuar edhe me ushqime dhe farera bimore per nevojat e tyre shtepiake. Kjo eshte mundesuar nga bashkepunimi i shoqates Amerikane “ Planters”Ky bashkepunim eshte disa vjecar.

Ne mblidhemi ne shtepite e besimtareve dhe kerkojme dhe lutemi per nje ambjent me te madh.

Shërbesa e së kishës ështe të martën ora 15 :30 me drejtues Dorian Gjoni.

________________________English below________________________________________

The church in Saver is gathering on Tuesdays. This church started from the vision that we had to be equipped the people of God and send them in victorious battles for the Lord. The Bible school students has received this mandate and have being going everywhere God has spoken to local church to start new ministries ( churches) , around the church in Lushnje. People in this village has been helped with food and seeds for their home needs. These has been made possible by the collaboration of the American Organization “Planters”. This project is from many years, now.

We gather together in the believers home and seek and pray for a bigger place.

 • Ngadalësohu (2)— Meditim ditor

  “Mos kopjoni sjelljen … e kësaj bote”. Rom 12: 2  Shoqëria jonë e teknologjisë së lartë po prodhon njerëz të stresuar. Vitin e ardhshëm do të kemi edhe më pak kohë sepse statistikisht për çdo orë teknologjia ju kursen, ajo konsumon edhe dy të tjera. Autori Keri Wyatt Kent shkruan:...

 • Ngadalësohu — Meditim ditor

  “Përqendrohuni në … një gjë.” Fil 3:13  Ne jetojmë në ditën e shumë detyrave. Ne flasim në telefon, aplikojmë makijazh, pimë kafe, hamë drekë, ushqejmë fëmijët, madje lexojmë mesazhe me tekst ndërsa ecim në autostradë. Dr. Richard Swenson thotë: “Në disa raste ne jemi më produktivë … disa njerëz thurin me grep...

 • Dukesh i pashëndetshëm nëse fokusi është tek vetja(4) — Meditim ditor

  “A është ky lloj agjërimi që kam zgjedhur?” Isa 58: 5  Zoti nuk ju urdhëroi kurrë të shqyrtoni emocionet, përvojat ose mëkatet tuaja. Ajo që tha ai është, “Vini re, Qengji i Perëndisë që heq mëkatin e botës!” (Gjn 1:29 ). Fitorja mbi mëkatin vjen nga përqendrimi te Krishti – jo...

 • Dukesh i pashëndetshëm nëse fokusi është tek vetja(3) — Meditim ditor

  Hidhni poshtë natyrën tuaj të vjetër mëkatare dhe mënyrën tuaj të mëparshme të jetës.” Ef 4:22 A pret Zoti që ne të punojmë për rritjen dhe vetë-përmirësimin? Po! Por ashtu si të ekzaminosh veten është e kotë, po kështu po përpiqesh të ndryshosh nëse të mban të përqendruar në vetvete...

 • Dukesh i pashëndetshëm nëse fokusi është tek vetja(2) — Meditim ditor

  “Lum ata shërbëtorë që zotëria, kur të vijë, do t’i gjejë zgjuar”. Lk 12:37 Kur merreni me fokusin te vetja, mund të pyesni: “Po me ato Shkrime që na thonë konkretisht të ‘rrimë zgjuar’? A nuk kanë të bëjnë të gjithë me vëmendjen ndaj vetes? ” Kjo është një pyetje...

 • Dukesh i pashëndetshëm nëse fokusi është tek vetja — Meditim ditor

  “Kontrolloni veten tuaj për të parë nëse jeni në besim.” 2Ko 13: 5  Vetëqëndrimi nuk është domosdoshmërisht i keq nëse çon në rritje shpirtërore. Sidoqoftë, disa njerëz gabimisht supozojnë se është një mandat biblik! Mbi të gjitha, a nuk na tha Zoti të “shqyrtonim veten”? Prandaj, duke pasur këtë në...

 • Zoti është i mirë në çdo kohë — Meditim ditor

  “Kontrolloni dhe shihni sa i mirë është Zoti. I lumtur është personi që i beson atij. ” Ps 34: 8  Psalmisti tha: “Shqyrto dhe shiko sa i mirë është Zoti.” Kushtojini vëmendje të veçantë fjalëve “shqyrto” dhe “mirë”. Ajo që ju besoni për Zotin manifestohet në mënyrën tuaj të të...

 • Mos e mbaj për vete — Meditim ditor

  “Shkoni në shtëpi … dhe tregoni atyre se çfarë gjërash të mëdha Zoti ka bërë për ju.” Mk 5:19  A keni qenë ndonjëherë diku kaq i mrekullueshëm sa nuk keni dashur të largoheni? Kështu u ndje njeriu në kapitullin 5 të Markut pasi Jezusi e shëroi nga një jetë e...

 • Nëse mbjell do të korrësh — Meditim ditor

  “Ai që mbjell me bujari do të marrë një prodhim bujar”. 2Ko 9: 6  Të korrat tuaja financiare përcaktohen nga ajo që shpenzoni, çfarë kurseni dhe çfarë mbillni në mbretërinë e Zotit. Bibla mëson se mbjellja e njëpasnjëshme garanton korrjen e njëpasnjëshme. E ardhmja juaj fillon me atë që keni...

 • Rafinuar në ”furrën e vuajtjeve” — Meditim ditor

  “Unë ju kam rafinuar në furrën e vuajtjeve.” Isa 48:10  Asnjëherë mos u bë xheloz për talentin e dikujt tjetër. Dhe mos u frikësoni nga kjo, sepse Zoti që i thirri dhe i pajisi, do t’ju përdorë edhe ju. Kur mësoni të vlerësoni dhe duartrokisni dhuratën e Zotit në jetën...