No comments yet

Si sillesh? — Meditim ditor

“Fjala juaj le të jetë gjithnjë me hir, e ndrequr me kripë”. Kol 4: 6  Udhëheqësi i krishterë kinez Watchman Nee i kushtoi një kapitull në librin e tij Punëtori normal i krishterë për të parë se çfarë thoni dhe si e thoni. «Për shkak të fjalës së shfrenuar, dobia e shumë punëtorëve të krishterë kufizohet seriozisht. Në vend që të jenë instrumente të fuqishëm në shërbimin e Zotit, shërbesa e tyre bën pak ndikim në llogari të rrjedhjes së vazhdueshme të energjisë përmes fjalimeve të tyre të pakujdesshme “. Pali shkruan: “Fjala juaj le të jetë gjithnjë me hir, e ndrequr me kripë”. Kjo do të thotë kur flisni, sigurohuni që të jetë me shije të mirë. Dhe pamja në fytyrën tuaj dhe toni i zërit tuaj mund të përcaktojë nëse një person e pranon apo inatos atë që po thoni. Eugjen Peterson parafrazon fjalët e Palit në këtë mënyrë: «Ji i hirshëm në të folur. Qëllimi është të nxjerrësh më të mirën tek të tjerët në një bisedë, të mos i vendosësh poshtë, mos t’i ofendosh “. Përsëri Pali shkruan: “Le të jetë e mirë dhe e dobishme gjithçka që thoni, në mënyrë që fjalët tuaja të jenë një inkurajim për ata që i dëgjojnë” (Efes. 4:29 ). Pra, para se të flisni, kontrolloni qëndrimin tuaj dhe pyesni veten: “Në cilin mendje ndodhem tani?” Dhe mos u ndal me atë pyetje. Pyetni veten gjithashtu: “A do të më ndihmojë apo të lëndoj, sqaroj ose ngatërroj ato që unë jam gati të them, a do ti bëjë  mirë personi tjetër?” Duke pranuar prirjen e tij për të thënë gjënë e gabuar, Davidi u lut: “Merr kontrollin e asaj që them, o Zot, dhe ruaji buzët e mia. Mos më lejo të shkoj drejt së keqes ”(Ps 141: 3-4 ). Nuk mjafton të jesh i talentuar në jetë; për të pasur sukses në jetë, duhet të flasësh me mençuri.

Comments are closed.