No comments yet

Si të mbrosh veten kur ndihesh vetëm — Meditim ditor

“Kthehu nga unë dhe ki mëshirë, sepse unë jam vetëm dhe në një ankth të thellë.” Ps 25:16

Davidi, i cili bëri kurorëshkelje me gruan e një burri tjetër, u lut: «Kthehu tek unë dhe ki mëshirë, sepse jam vetëm dhe jam në ankth të thellë. Problemet e mia shkojnë nga e keqja në më keq. Oh, më shpëto nga të gjithë!… Shih sa armiq kam dhe sa egërsisht më urrejnë! Me mbro! Shpëto jetën time prej tyre! Mos më lër të turpërohem, sepse te ti strehohem. Le të më mbrojë integriteti dhe ndershmëria, sepse unë shpresoj te ti ”(v 16-21 ). Si mund ta mbroni veten në zonat ku jeni të pambrojtur? (1) Duke qëndruar afër Zotit. Kur je i vetmuar, distancimi nga Zoti nuk ka kuptim. Thjesht rrit ekspozimin tuaj ndaj gjërave si pabesia, pornografia, droga dhe alkooli. (2) Duke dalë nga fshehja. Përfshihuni në një aspekt të shërbesës. Jini të gatshëm të jeni më transparent duke njohur të tjerët dhe duke i lënë ata të të njohin ty. Shekspiri tha, “Zjarri që është më i afërt digjet  mbi të gjitha.” Kur kaloni kohë përreth njerëzve që me të vërtetë kujdesen për ju, vetmia pushon së qeni një çështje e tillë. (3) Duke hequr vëmendjen nga vetja. Winston Churchill tha, “Ne jetojmë me atë që marrim, por bëjmë një jetë me atë që japim.” Fitorja vjen duke u afruar atyre që kanë nevojë; duke dhënë nga vetja, duke u lutur për ta, duke i dashur dhe shërbyer atyre. (4) Duke falur ata që ju kanë lënduar. Izolimi i vetvetes kur jeni lënduar thjesht çon në hidhërim. Falni, ia ktheni Zotit, lëreni Atë të merret me shkelësin tuaj – dhe vazhdoni me jetën tuaj.

 

Comments are closed.