No comments yet

Si të zbulosh vizionin (2)— Meditim ditor

“Zot, çfarë do që unë të bëj?” Ve 9: 6

Pali besonte se po bënte vullnetin e Perëndisë duke burgosur dhe vrarë të krishterët. Dhe kur ai zbuloi thirrjen e tij të vërtetë, ishte në një mënyrë dramatike. “Ndërsa po udhëtonte, ai erdhi pranë Damaskut dhe papritmas një dritë shkëlqeu rreth tij nga qielli. Pastaj ai u rrëzua përtokë dhe dëgjoi një zë që i tha: ‘Saul, Saul, pse po më përndjek?’ Dhe ai tha: ‘Kush je ti, Zot?’ Pastaj Zoti tha: ‘Unë jam Jezusi, të cilin ti je duke persekutuar. është e vështirë për ty të godasësh me zinxhirë. “Kështu ai, i dridhur dhe i habitur, tha:” Zot, çfarë do që unë të bëj? “Pastaj Zoti i tha:” Çohu dhe shko në qytet, dhe ti do t’ju thuhet se çfarë duhet të bëni ‘”(v. 3-6 ). Atë ditë filloi shërbesa e tij; ai që ishte i destinuar të ndryshonte botën! Dhe ndërsa jeta e tij po i afrohej fundit, ai mund të thoshte, “Unë nuk isha i pabindur ndaj vizionit qiellor” (Vep 26:19) . Vizioni juaj nuk duhet të lindë nga nevoja juaj për t’i bërë përshtypje të tjerëve ose për t’u bërë si ata. Ju jeni thirrur për të bërë vullnetin e Zotit, jo tuajin ose të dikujt tjetër. Bibla thotë, “Efraimi [u shtyp] dhe u thye në gjykim, sepse ai eci me dëshirë sipas urdhrit njerëzor” (Hos 5:11 ). Vizioni juaj duhet të jetë rezultat i udhëzimit hyjnor dhe jo “urdhër njerëzor”. Ju duhet të jeni në gjendje të luteni, “Zot, ti më ke dhënë këtë vizion, dhe unë kam besim tek ti që të më sigurosh atë që kam nevojë.” Apostulli Gjon shkruan: “Ky është besimi … ne kemi tek Ai, se nëse kërkojmë diçka sipas vullnetit të Tij, Ai na dëgjon” (1 Gjoni 5:14 ).

 

Comments are closed.