No comments yet

Si të zbulosh vizionin (3)— Meditim ditor

“Zoti i tha atij në një vegim.” “Ve 9:10

Ndoshta ju mendoni sepse nuk keni qenë në seminarin teologjik se Zoti nuk do t’i jepte kurrë një vizion dikujt si ju. Por do të gabonit. Bibla thotë këtë: «Në Damask ishte një dishepull i quajtur Anania; dhe Zoti i tha atij në një vegim: ‘Anania’. Dhe ai tha: “Ja ku jam, Zot.” Kështu Zoti i tha: “Çohu dhe shko në rrugën e quajtur Drejt dhe pyet në shtëpinë e Judës për atë që quhet Saul i Tarsit, , ai po lutet. Dhe në një vegim ai pa një burrë me emrin Anania që po vinte dhe e vuri dorën mbi të, në mënyrë që ai të merrte shikimin e tij. ’Dhe Anania shkoi në rrugën e tij dhe hyri në shtëpi; dhe, duke i vënë duart mbi të, tha: ‘Vëlla Saul, Zoti Jezus, që të është shfaqur në rrugë teksa ke ardhur, më ka dërguar që të marrësh shikimin tënd dhe të mbushesh me Frymën e Shenjtë.’ Menjëherë u rrëzua nga sytë e tij diçka si luspa, dhe ai mori shikimin e tij menjëherë; dhe ai u ngrit dhe u pagëzua. Kështu, kur mori ushqim, ai u forcua ”(v. 10-12, 17-19 ). Dhe kush ishte saktësisht Anania? Njeriu i duhur, në vendin e duhur, në kohën e duhur, me qëndrimin e duhur! Dhe Perëndia e përdori atë për ta çuar apostullin Pal te Krishti. Mjaft mbresëlënëse, eh? Por ajo që është interesante është kjo: Pas kësaj, Anania nuk përmendet më kurrë në Shkrim. Përfundimi: Ai ishte një “askush” që luajti një rol kyç në planin e Perëndisë. Dhe nëse Perëndia i dha Ananisë një vizion dhe e përdori atë shumë – Ai do të bëjë të njëjtën gjë për ju.

 

Comments are closed.