No comments yet

Të duhet një gjumë i mirë — Meditim ditor

“Do të shtriheni dhe do të flini.” Pr 3:24

Po zakonet tuaja të gjumit? A shkoni në shtrat në një orë të caktuar dhe ngriheni në një orë të caktuar? Apo i lejoni ngjarjet, njerëzit, afatet ose rrethanat e tjera që të diktojnë orarin tuaj të gjumit? Nëse jeni të mençur, do t’i jepni vetes kohë të mjaftueshme për të pushuar në mënyrë që të flini kur të shkoni në shtrat. Ne e mendojmë gjumin si një proces pasiv në të cilin kalojmë në harresë dhe zgjohemi disa orë më vonë të pushuar mirë. Por gjumi është një gjendje aktive. Proceset metabolike dhe të tjera restauruese ndodhin gjatë fazave të ndryshme të gjumit. Nëse nuk flemë aq gjatë sa sistemi ynë të përtërihet, ne e gjejmë veten të acaruar nga gjërat më të vogla dhe priremi të hamë tepër. Uria e tepërt është vetëm klithma e trupit tonë për energjinë që supozohej të furnizohej nga një gjumë i mirë i natës. Davidi tha: “Do të shtrihem në paqe dhe do të fle; sepse vetëm ti, o Zot, më bën të banoj i sigurt” (Ps 4:8 ). Është e vështirë të flesh kur ke çështje të ngutshme në mendjen tënde. Pra, nëse doni të “shtriheni në paqe dhe të flini”, jepini shqetësimet tuaja Perëndisë dhe besoni Atij që të kujdeset për to. Nëse nuk jeni në gjendje, provoni këtë: Merrni një kuti të vogël me kapak, shkruani atë që ju shqetëson dhe vendoseni në kuti, vendoseni kapakun mbi të dhe vendoseni në një raft në dollapin tuaj. Me atë akt të thjeshtë besimi, ju po thoni, “Zot, unë po ta jap këtë ty. Kur të zgjohem nesër, ju do të më jepni forcën dhe mençurinë për t’u marrë me të.” Provoje; funksionon!

Comments are closed.